Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εuro 2016: Χαροπαλεύει Αγγλος οπαδός! Τραυματίστηκε στα επεισόδια

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

– Χαροπαλεύει οπαδός έπειτα από τα απίστευτης αγριότητας επεισόδια ανάμεσα σε Άγγλους και Ρώσους χούλιγκαν στη Μασσαλία
– Ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου και ότι δεν έχουν επιπλέον ενημέρωση
– Ξανά χρήση χημικών από τη γαλλική αστυνομία που επενέβη… κατόπιν εορτής
που επενέβη… κατόπιν εορτής
– Σοκάρουν οι εικόνες από τα επεισόδια
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Οπως μεταδίδει η “Provence” πρόκειται γαι έναν 50χρονο Άγγλο οπαδό, που μετέβη στη Γαλλία για να στηρίξει τα “λιοντάρια” και τώρα μάχεται για να κρατηθεί στη ζωή.

Φέρει σοβαρά τραύματα από τα τρομερά επεισόδια της Μασσαλίας, όπου τραυματίστηκαν κι άλλοι οπαδοί. 

Πολλοί δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και δεν έχει καταγραφεί άλλο σοβαρό περιστατικό.

 

Τα σοβαρά επεισόδια

 

Απίστευτης αγριότητας επεισόδια με πρωταγωνιστές Άγγλους και Ρώσους χούλιγκαν σημειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη μέρα στη Μασσαλία και μάλιστα λίγες ώρες πριν από τη σέντρα (22:00, live και από το newsit.gr) του αγώνα Αγγλία – Ρωσία για το Euro 2016. Το παλιό λιμάνι της πόλης μετατράπηκε ξανά σε πεδίο μάχης, με καρέκλες και τραπέζια να εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά.

Οι φωτογραφίες και τα video που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων αλλά και των social media αποτυπώνουν την αγριότητα των συγκρούσεων, με τη γαλλική αστυνομία να επεμβαίνει καθυστερημένα (!) και να κάνει και αυτή τη φορά χρήση χημικών για να διαλύσει τους χούλιγκαν.

Video καταγράφει τη στιγμή που ομάδα χούλιγκαν έχει ρίξει στο έδαφος οπαδό και τον κλωτσούν ανελέητα. Σε άλλο, φαίνεται άνδρας να χτυπά στο κεφάλι με μπουκάλι έναν άλλο και στη συνέχεια να αρχίσει ο… καρεκλοπόλεμος! Σοκαριστικές είναι και οι εικόνες οπαδών με τα πρόσωπά τους γεμάτα αίματα!

«Η αστυνομία επενέβη όταν ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ Άγγλων, Ρώσων και Γάλλων οπαδών στον τομέα του Παλιού Λιμανιού. Ήταν εντυπωσιακή (η ένταση) ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν σε λίγα λεπτά» σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές. Η αστυνομία- περίπου 250 αστυνομικοί και άνδρες της στρατοχωροφυλακής- έκανε χρήση δακρυγόνων και οι οπαδοί, πολλοί εκ των οποίων σε κατάσταση μέθης, διέφυγαν τρέχοντας προς τους γύρω δρόμους, επισήμαναν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τους Άγγλους οπαδούς, ήταν οι Ρώσοι εκείνοι που τους επιτέθηκαν πρώτοι. «Οι Ρώσοι τα ξεκίνησαν όλα! Μια συμμορία ήρθε από το πουθενά και άρχισε να μας γρονθοκοπεί» είπε στη Daily Mail ένας από τους Άγγλους οπαδούς που βρέθηκαν στη Μασσαλία.

 

 

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μεταξύ ορισμένων οπαδών, με τους αντιπάλους να σκίζουν ο ένας τα ρούχα του άλλου και να σπάνε μπουκάλια μπίρας. Οι άγριες συμπλοκές επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους με πρωταγωνιστές Ρώσους και Άγγλους οπαδούς. Φορώντας σορτς, χωρίς μπλούζα, σε αρκετές περιπτώσεις με τα πρόσωπα καλυμμένα, οι οπαδοί εκτόξευαν προς πάσα κατεύθυνση αντικείμενα κάθε είδους και ορισμένοι ήταν οπλισμένοι με γκλομπ, καρέκλες ή και σιδηρόβεργες.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν με δυσκολία να βάλουν ένα τέλος στα επεισόδια κάνοντας χρήση δακρυγόνων, απωθώντας τους Άγγλους οπαδούς στις αποβάθρες του Παλιού Λιμανιού, ενώ οι Ρώσοι οπαδοί κυκλοφορούσαν στους δρόμους που έμοιαζαν με πεδίο μάχης. Η πλειονότητα των εμπλεκομένων στις ταραχές κρατούσε από ένα μπουκάλι στο χέρι, κάποιοι ολόκληρα πακέτα με αλκοολούχα ποτά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδας. Σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών διαφόρων εθνικοτήτων με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας για να τους απωθήσουν, ορισμένοι ωστόσο οπαδοί καταφέρθηκαν εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας Λοράν Νουνέζ.

«Έχουμε αναπτυχθεί στην περιοχή και εμποδίζουμε τις συμπλοκές. Επεμβαίνουμε συστηματικά όταν ξεσπούν συμπλοκές προκειμένου να απωθήσουμε τους εμπλεκόμενους» διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Δείτε εδώ τι έγινε νωρίτερα στη Μασσαλία

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail
Φωτογραφίες: EPA, Reuters, Daily Mail

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε