Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Eurobasket 2015: Πονηριά… της FIBA με τον κώδικα των Σκοπίων

Eurobasket 2015: Πονηριά… της FIBA με τον κώδικα των Σκοπίων

Σε κάθε διεθνή διοργάνωση, στην οποία λαμβάνει μέρος η ΠΓΔΜ προκύπτει το ίδιο ζήτημα για την Ελλάδα. Αυτό του κώδικα “MKD” που χρησιμοποιούν τα Ηνωμένα Εθνη και παρείχε o Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης για την ΠΓΔΜ.

Το ίδιο θέμα προέκυψε για μια ακόμη φορά και με το φετινό Eurobasket. H FIBA χρησιμοποίησε τους υπάρχοντες κωδικούς, για τους οποίους δεν ευθύνεται η ίδια. Τον ίδιο κωδικό για τους Σκοπιανούς χρησιμοποιεί επίσημα και η ΔΟΕ. Συνεπώς, μιλάμε για ένα ευρύτερο και μεγαλύτερο πρόβλημα με το τρίγραμμα MKD που παραπέμπει στην ονομασία “Μακεδονία”, την οποία επιθυμούν να χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί.

Ο σχετικός πίνακας των Ηνωμένων Εθνών με τους κωδικούς

Ωστόσο, υπάρχει “φάουλ” από μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μπάσκετ και μάλιστα πονηρό… Αν παρατηρήσετε το σχετικό πίνακα θα διαπιστώσετε ότι πάνω από κάθε κωδικό, αναφέρεται κανονικά το όνομα κάθε χώρας. Δηλαδή, πάνω από GRE υπάρχει το Greece. Πάνω όμως από το MKD δεν αναγράφεται Former Yugoslav Republic of Macedonia, ούτε έστω το FYROM στην περίπτωση που ισχυριστούν ότι δεν χωρούσε στο σχετικό πίνακα ολόκληρη η πρόταση… Αντιθέτως, επαναλαμβάνεται το MKD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε