Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Eurobasket 2017: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Γυναικών!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ολοκληρώθηκε στην Πράγα η κλήρωση του Eurobasket Γυναικών 2017, που θα διεξαχθεί το διάστημα 16-25 Ιουνίου στην Τσεχία, με την Εθνική να τοποθετείται στον Γ’ όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σερβία, τη φιναλίστ, Γαλλία, και την Σλοβενία. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην Πράγα, όπως και αυτοί του Δ’ Ομίλου, ενώ οι αγώνες της Α’ Φάσης του Α’ και του Β’ Ομίλου θα διεξαχθούν στο Χράντετς Κράλοβε.

Ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Κώστας Κεραμιδάς, λίγο μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης του Eurobasket 2017, στάθηκε στη δύσκολη αποστολή που θα έχει η «γαλανόλευκη». Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός επισήμανε το… μέταλλο που έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο θα παλέψει και θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν.

«Είχαμε τη δυσκολότερη κλήρωση», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Είμαστε σε έναν όμιλο με απίστευτα δυνατές ομάδες, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης και τη φιναλίστ. Θεωρητικά είναι οι δύο καλύτερες εθνικές ομάδες της Ευρώπης, όπως βγήκαν από το τελευταίο Ευρωμπάσκετ. Η Εθνική Ελλάδας ωστόσο, έχει δείξει από τα προκριματικά ότι έχει… μέταλλο. Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σωτηρίου, είπε: «Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια τελική φάση Ευρωμπάσκετ και κάθε χώρα αρχικά θα παρουσιάσει ότι καλύτερο μπορεί για την πρόκριση. Σίγουρα Γαλλία και Σερβία κουβαλάνε μετάλλια και τον τίτλο του φαβορί για τη συνέχεια. Όμως θα μείνω στο τι θα παρουσιάσουμε εμείς το καλοκαίρι. Αυτή η ομάδα έχει μάθει στα δύσκολα, αρκεί να βάλει πάθος και μυαλό και φυσικά να είμαστε υγιείς! Να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την πρόκριση και, γιατί όχι, και το κάτι παραπάνω. Σίγουρα με ειδική τακτική και αυτοπεποίθηση, αλλά και τύχη που πάντα χρειάζεται σε αυτές τις διοργανώσεις, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον τρόπο να προχωρήσουμε».

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι:
Α’ Όμιλος: Ουγγαρία, Ουκρανία, Τσεχία, Ισπανία
Β’ Όμιλος: Λευκορωσία, Τουρκία, Σλοβακία, Ιταλία
Γ’ Όμιλος: Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία, Ελλάδα
Δ’ Όμιλος: Λετονία, Βέλγιο, Μαυροβούνιο, Ρωσία

Το πρόγραμμα του Γ’ Ομίλου

16/6 Σερβία-Ελλάδα, Σλοβενία-Γαλλία

17/6 Γαλλία-Σερβία, Ελλάδα-Σλοβενία

18/6 ρεπό

19/6 Σερβία-Σλοβενία, Γαλλία-Ελλάδα

Το σύστημα διεξαγωγής

Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ αυτές που θα «τερματίσουν» στη δεύτερη και τρίτη θέση θα αναμετρηθούν χιαστί (Α2-Β3, Β2-Α3, Γ2-Δ3, Δ2-Γ3), με τη νικήτρια παίρνει το «εισιτήριο» για τις «8». Στο πρόγραμμα υπάρχουν ρεπό στις 18 Ιουνίου, στις 21 Ιουνίου και στις 23 Ιουνίου, πριν από τους ημιτελικούς και τους τελικούς της διοργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε