Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Europa League: Απαράδεκτος ο Ολυμπιακός! Τον “λύτρωσε” ο Τσόρι στην παράταση

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε σοβαρά πρόβλημα σε άμυνα και επίθεση, ηττήθηκε στο 90λέπτο από την Αρούκα (1-0) μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” -όσο είχε νικήσει και στην Πορτογαλία- αλλά στο τέλος “μίλησε” ο Τσόρι Ντομίνγκες. Η σταθερή… αξία των “ερυθρόλευκων” ήρθε από τον πάγκο σκόραρε στην παράταση με σουτάρα, ενώ ο Ιντέγε διαμόρφωσε το τελικό 2-1, που έδωσε στους Πειραιώτες την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Πολλοί πίστεψαν πως θα ήταν μια εύκολη βραδιά και πως ο Ολυμπιακός θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις του αποκλεισμού του από το Champions league με μια εύκολη πρόκριση στο Europa League. Έκαναν όμως λάθος!

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν και πάλι προβληματική εικόνα, ηττήθηκαν στο 90λέπτο από την Αρούκα με 1-0 μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” -όσο είχε νικήσει και στην Πορτογαλία- αποτέλεσμα που έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί όμως “μίλησε’ ο Τσόρι Ντομίνγκες.

Ο Αργεντινός ήταν ο άνθρωπος-κλειδί, αφού έδωσε… ζωή σε μια κάκιστη ομάδα και με υπέροχο σουτ έκανε σκορ πρόκρισης για τους Πειραιώτες (1-1). Ο Ιντέγε απλά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να επιβάλει το ρυθμό του από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και να κυριαρχήσει στο χορτάρι. Οι γηπεδούχοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, περιόρισαν σε αμυντικό ρόλο της Αρούκα στο πρώτο 15λεπτο, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάποια κλασική ευκαιρία.

Η Αρούκα προσπάθησε σιγά σιγά να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μετά το 20′ είχε και τις πρώτες της καλές στιγμές, από “στημένες” φάσεις. Στο 23′ ο Ντρε Ζέσους δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από πολύ καλό σημείο, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Γκονζάλες πέρασε άουτ. Οι Πορτογάλοι… ξεθάρρεψαν και στο 32′ έχασε τεράστια ευκαιρία, με την κεφαλιά του Βελάσκες να περνά για λίγο άουτ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή των “ερυθρόλευκων” στο παιχνίδι ήρθε στο 36′. ο Ντα Κόστα έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Ιντέγε που έπιασε την κοντινή προβολή όμως ο Μπρακάλι έσωσε ενστικτωδώς την ομάδα του. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες. Ο Ρέτσος έβγαλε τη σέντρα, ο Καμπιάσο έστρωσε στον Ντε Λα Μπέγια, αλλά η μπάλα από το σουτ του τελευταίου έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι (41′).

Οι Πορτογάλοι συνέχισαν με καλή ψυχολογία και στην επανάληψη και οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί και να έχουν σοβαρά προβλήματα στα “στημένα” (μόνο ο νεαρός Ρέτσος έδειξε να προσπαθεί και να μάχεται). Σε μια τέτοια φάση στο 57′ η άμυνα του Ολυμπιακού δεν αντέδρασε σωστά σε εκτέλεση κόρνερ και ο Γκονσάλβες αστόχησε αμαρκάριστος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Το ματς κύλησε σε ρυθμούς… Αρούκα, που είχε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε για το γκολ, αλλά στο 65΄ο Καπίνο είπε “όχι” στην κεφαλιά του Γκονζάλες. Ο Ολυμπιακός συνέχισε χωρίς ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πορτογάλοι έδειξαν πως έχουν το πάνω χέρι και τελικά έφτασαν στο 0-1 με το κοντινό πλασέ του Γκέγκε. Η γιούχα που μέχρι εκείνο το σημείο ακουγόταν ελάχιστα έγινε πιο δυνατή στη συνέχεια…

Ο εκνευρισμός ήταν εμφανέστατος στους Πειραιώτες, ο Πάρντο έστειλε την μπάλα στα… ουράνια από πλεονεκτικό σημείο στο 90′ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Η πρώτη κίνηση του Μπέντο ήταν να βάλει τον Ντομίνγκες, για να καταφέρει να φτάσει στο… λυτρωτικό γκολ. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν πολύ καλά στην εξτρά περίοδο (βοήθησε σε αυτό και ο Μανθάτης) και ο Τσόρι φρόντισε να δείξει για μια ακόμη φορά το λόγο που θεωρείται.. ανεκτίμητος στους Πειραιώτες.

Ο Πάρντο πάσαρε στον Ντομίνγκες, αυτός έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό στο 94′ και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-1. Η Αρούκα -παρά την πίεση που άσκησε- δεν μπόρεσε να φτάσει σε άλλο γκολ, κάτι που έκανε στο 113′ ο Ιντέγε με ψύχραιμο πλασέ. Το δύσκολο αυτό 2-1, σε συνδυασμό με το 0-1 της Πορτογαλίας, έδωσε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (91’ Τσόρι), Φορτούνης (73’ Μάρτινς), Σεμπά, Πάρντο (99’ Μανθάτης), Ιντέγε 

Στον πάγκο: Λεάλι, Πουλίδο, Βούρος, Ζντιέλαρ 

Αρούκα (Λίτο Βιντιγκάλ): Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ (90+3’ Βαλέντε), Ντε Ζεσούς, Γκεγκέ, Αντρέ Σάντος, Ζουμπάλ, Κριβελάρο, Ζεκίνια (77’ Ματέους), Γκονζάλες 

Στον πάγκο: Άντερσον, Βίτορ, Γκοϊάνο, Σακραμέντο, Λόπες 

Διαιτητής: Αλεκσέι Εσκόφ (Ρωσία)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε