Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Europa League: Αστοχία και διαιτητής “λύγισαν” τον Παναθηναϊκό στο Βίγκο!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Τη δεύτερη ήττα του στους ομίλους του Europa League γνώρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Βίγκο. Οι “πράσινοι” ηττήθηκαν με 2-0, με το σκορ να είναι πλασματικό, μιας και η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ αδικήθηκε και από τον διαιτητή, ο οποίος δεν υπέδειξε πεντακάθαρο πέναλτι στον Ιμπάρμπο στο 64′.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικά για ογδόντα λεπτά στο Βίγκο, “πάτησε” τη Θέλτα, αλλά δεν κατάφερε να στείλει ποτέ την μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας ανεπανάληπτες ευκαιρίες. Αντίθετα, οι Ισπανοί ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί, σκοράροντας δύο γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και από καθαρή ατυχία δεν βρέθηκε να προηγείται στο σκορ. Οι “πράσινοι” έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ, την ώρα που οι Ισπανοί ήταν εκτός κλίματος αγώνα.

Στο 15′ ο Μπεργκ απείλησε για πρώτη φορά πραγματικά την εστία της Θέλτα, με το σουτ του από καλή θέση να περνάει λίγο άουτ. Στο 25′ ο Ιμπάρμπο συνδυάστηκε άψογα με τον Λουντ, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 38′ χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι. Ο Μπεργκ έβγαλε φοβερή κάθετη στον Ιμπάρμπο στον κενό χώρο, ο Κολομβιανός δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Αλβάρες, ενώ ούτε ο Κουλιμπαλί κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην επαναφορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Θέλτα ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός δημιουργούσε εύκολα ευκαιρίες για γκολ. Στο 54′, μάλιστα, ο Μπεργκ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Σουηδός χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ.

Στο 64′ σημειώθηκε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Ιμπάρμπο βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Θέλτα, ανατράπηκε από τον Καμπράλ, αλλά ο διαιτητής “έκλεισε” τη μάτια και αντί να αποβάλει τον αμυντικό της ισπανικής ομάδας και να δώσει το πέναλτι στο “τριφύλλι”, έδειξε … παίζεται.

Οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλες καλές ευκαιρίες για γκολ μέχρι το τέλος του αγώνα, με τη Θέλτα να κυριαρχεί στο τελευταίο δεκάλεπτο και να πετυχαίνει δύο γκολ. Έναν με τον Γκουϊντέτι στο 84′, ο οποίος έπιασε για πρώτη φορά την άμυνα του Παναθηναϊκού στον ύπνο κι ένα με τον Βας στο 88′, ο οποίος “εκτέλεσε” τον Στιλ με τρομερό απευθείας χτύπημα φάουλ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΘΕΛΤΑ ΒΙΓΚΟ (Εντουάρντο Μπερίτσι): Άλβαρες, Μάγιο, Φόντας, Ντίας, Ερνάντες, Γκουιντέτι, Ναράνχο (60΄ Σίστο), Τζόνι, Καμπράλ, Σενιέ (71΄ Βας), Ρόσι (78΄ Ιάγκο Ασπας)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (88΄ Μποκού), Σάμπα, Μολέδο, Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Λεντέσμα, Κουλιμπαλί

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Άγιαξ επικράτησε εντός έδρας της Σταντάρ Λιέγης με 1-0, διπλασιάζοντας τις νίκες του.

Βαθμολογία
1. Άγιαξ 6
2. Θέλτα 4
3. Σταντάρ 1
4. Παναθηναϊκός

Επόμενη αγωνιστική (20/10)
Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός
Θέλτα-Άγιαξ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε