Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Europa League: Διπλό με ανατροπή για ΠΑΟΚ στην Τσεχία!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League έκανε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε αλώβητος από την Τσεχία, επικρατώντας με ανατροπή της Σλόβαν Λίμπερετς με 2-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ του “Δικεφάλου του Βορρά”.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς βρίσκεται πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου της, παρέα με τη Φιορεντίνα, κι εφόσον είναι σοβαρή μέχρι το φινάλε της φάσης των ομίλων, δεν θα δυσκολευτεί να πάρει την πρόκριση.

Ο αγώνας:

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησαν οι Τσέχοι τον αγώνα αφού μόλις στο 1ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Κομλιτσένκο, που σχεδόν σε κενή εστία, πλάσαρε στην εστία του Γλύκου, μετά από κακή συννενόηση των Ροντρίγκες και Λέοβατς που άφησαν ακάλυπτη την αμυντική γραμμή των Θεσσαλονικέων.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο 10′ ισοφάρισε με πέναλτι του Αθανασιάδη, που παραχώρησε ο Σίκορα, αποκρούοντας την μπάλα χαμηλά με το χέρι κάτω από την πίεση του Ροντρίγκες. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς θα μπορούσε να προηγηθεί κιόλας στο 16′.   Κάμπος και Μάτος άλλαξαν ωραία από δεξιά, ο Ροντρίγκες έγινε παραλήπτης της μπάλας αλλά το τελικό του σουτ δεν ήταν καλό και ο Ντουμπραβκα, μπλόκαρε εύκολα στη γωνία του.

Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα, προκειμένου να δημιουργηθεί μία πραγματική καλή ευκαιρία. Στο 44′ το απευθείας γωνιακό φάουλ του Μπαρτλ, εξουδετέρωσε με ωραίο πλονζόν ο Γλύκος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν πολλές καλές ευκαιρίες για γκολ. Στα τελευταία είκοσι λεπτά, το παιχνίδι άνοιξε, με τους Τσέχους να αγγίζουν το δεύτερο γκολ στο 76′, με τον Κομλιτσένκο να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

Ότι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι, το έπραξαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Αθανασιάδης έκανε το 1-2 στο 82′ με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα σέντρα του Λέοβατς. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Χόβορκα έχασε μοναδική ευκαιρία για γκολ, με την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα άουτ στο 89′, ενώ στο 92′ ο Γκάρι Ροντρίγκες πλάσαρε άουτ σε κενή εστία. Το τελικό 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Κουφαλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ (73′ Καραφιάτ), Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουτς, Μπαρτλ (46′ Eκπάϊ), Μπαρτόσακ (79 Μπάρος)’ , Λάτκα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (73′ Τιάμ), Ροντρίγκες, Κάμπος (59′ Μυστακίδης), Αθανασιάδης.

 Η βαθμολογία στον 10ο όμιλο:
1.Φιορεντίνα 4
2. ΠΑΟΚ 4
3. Λίμπερετς 1
4.Καραμπάγκ 1

Η επόμενη αγωνιστική (3η):
Πέμπτη 20/10/16
Καραμπάγκ-ΠΑΟΚ (18.00)
Λίμπερετς-Φιορεντίνα (20.00)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε