Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Europa League: Έπος ΑΠΟΕΛ! Στο καναβάτσο η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε [vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο ΑΠΟΕΛ έγραψε για ακόμα μία φορά ιστορία στην Ευρώπη. Η κυπριακή ομάδα απέδειξε και πάλι ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.

Όταν κληρώθηκε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν για βέβαιο αποκλεισμό του, ωστόσο, με το αποψινό 2-0 επί των Βάσκων στην Λευκωσία κατάφερε να πάρει μεγάλη πρόκριση στους “16” του Europa League, μετά την ήττα του με 2-3 στο “Σαν Μαμές”.

Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε έναν άθλο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι από το 65΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σωτηρίου. Με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσε το ματς και το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε (στο 91΄ αποβλήθηκε ο Ιτουράθπε).

Ο Πιέρος Σωτηρίου άνοιξε το σκορ στο 46′ με εξαιρετική κοντινή προβολή από την σέντρα του Γιώργου Εφραίμ, ενώ το 2-0 έκανε ο Γιάννης Γιαννιώτας στο 54′ με εκτέλεση πέναλτι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους (76΄ Εμπεσίλιο), Γιαννιώτας, Εφραίμ (71΄ Βάντερ), Μπαράλ (60΄ Ντε Καμάργκο), Σωτηρίου

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Μουνιαΐν, Γουίλιαμς, Σουσαέτα (57΄ Βιγιαλίμπρε), Ετσέιτα (70΄ Ιτουράσπε), Ντε Μάρκος (79΄ Μερίνο), Γκαρθία, Μπαλενθιάγα, Γεράι

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε