Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Europa League: Πάει πάλι Σκανδιναβία ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Μετά την ΑΪΚ Στοκχόλμης η Μπρόντμπι. Το “τριφύλλι” καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της τέταρτης ομάδας του περυσινού πρωταθλήματος της Δανίας για να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η Μπρόνμπι τερμάτισε τέταρτη στο περσινό πρωτάθλημα Δανίας και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Tα ματς θα διεξαχθούν 18 και 25 Αυγούστου, με το πρώτο να γίνεται στη Λεωφόρο.

Ιδρύθηκε το 1964 στην Κοπεγχάγη, έχει χρώματα κίτρινο και μπλε και έδρα της είναι το “Μπρόντμπι Στάντιουμ”, 29.000 θεατών. Πρόκειται για ένα σύλλογο με 10 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ και 4 Σούπερ Καπ, ενώ έχει φτάσει στα ημιτελικά του UEFA το 1991 και στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών (1987) και του Κυπέλλου UEFA (1997).

Άρχισε την προσπάθεια της στο Europa League από τον πρώτο προκριματικό γύρο, αποκλείοντας με δύο νίκες τη Βάλουρ (1-4, 0-6), τη Χιμπέρνιαν στα πέναλτι (1-0, 1-0, 5-3).

Επόμενος αντίπαλος, με τον οποίο έκανε την.. έκπληξη, ήταν η Χέρτα. Οι Δανοί νίκησαν τους Γερμανούς με 3-1, ανατρέποντας το 1-0 του Βερολίνου. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γερμανός Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Ο πολύπειρος διεθνής μέσος Τόμας Κάλενεμπεγκ και ο Φινλανδός φορ Τέμου Πούκι ξεχωρίζουν στο ρόστερ. Στο τρέχον πρωτάθλημα η Μπρόντμπι μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία στις τρεις πρώτες αγωνιστικές

Να θυμίσουμε πως την περασμένη σεζόν οι Δανοί είχαν βρει μπροστά τους τον ΠΑΟΚ σε αυτή τη φάση του Europa League και είχαν γνωρίσει βαριά ήττα στην Τούμπα με 5-0, ενώ στην έδρα τους είχαν φέρει 1-1 με τους Θεσσαλονικείς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε