Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Europa League: Τι ΑΕΛ, τι ΑΠΟΕΛ! Σε κρίση ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε από το “Γ. Καραϊσκάκης”. νικώντας 1-0 τον Ολυμπιακό με γκολ του Σωτηρίου στο 10΄, διπλασιάζοντας τις νίκες του στον 2ο όμιλο του Europa League του οποίου είναι πια μόνος επικεφαλής. Παρά την ήττα, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν ανώτεροι του αντιπάλου τους αλλά άτυχοι, καθώς εκτός των ευκαιριών που δημιούργησαν και έχασαν, είδαν την μπάλα να χτυπά τρεις φορές στα δοκάρια του Βάτερμαν!

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο πρωταθλητής Ελλάδας “σπατάλησε” την εκτός έδρας ήττα με τη Γιουνγκ Μπόις, όμως ευνοήθηκε από την ισοπαλία του αγώνα που προηγήθηκε ανάμεσα στην Αστάνα και τους Ελβετούς (0-0), καθώς είναι δεύτερος και οι δύο προαναφερόμενες ομάδες μετρούν από ένα βαθμό, με τους “ερυθρόλευκους” να υποδέχονται το συγκρότημα από το Καζακστάν την επόμενη αγωνιστική.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο βρίσκεται, πάντως, σε κρίση, καθώς αυτό ήταν το δεύτερο σερί αρνητικό αποτέλεσμα, μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής από τον ΑΠΟΕΛ. Η πίεση γύρω από τον Πάουλο Μπλέντο αυξάνεται με το ντέρμπι με την ΑΕΚ να είναι καθοριστικό για τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος μόνο άνετα δεν μπορεί να αισθάνεται στον “ερυθρόλευκο” πάγκο.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους πραγματοποιήθηκε στο 6ο λεπτό, με τον Σεμπά να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ και να κάνει το σουτ, αλλά ο Βάτερμαν έδιωξε εύκολα σχετικά σε κόρνερ. Η απάντηση των Κυπρίων ήταν άμεση και αποτελεσματική. Στο 10ο λεπτό ο Σωτηρίου άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Μιλάνοφ και άσχημη έξοδο του Λεάλι.

Μετά το γκολ του ΑΠΟΕΛ, στο γήπεδο υπήρχε μία μόνο ομάδα κι αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο κι έχασαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 17΄ ακυρώθηκε γκολ του Ιντέγε, καθώς ο Νιγηριανός επιθετικός βρισκόταν οριακά σε θέση οφ σάιντ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βάτερμαν απέκρουσε καρφωτή κεφαλία  Ντε λα Μπέγια.

Στη συνέχεια της φάσης, ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ και λίγο έλειψε να κάνει το 1-1, καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός στάθηκε άτυχος και στο 28΄, όταν ο Καρλάο έκανε σωτήρια προβολή στο πλασέ του.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ίδια μ’ αυτή του πρώτου. Ο Ολυμπιακός πολιορκούσε την κυπριακή εστία, αλλά αδυνατούσε να νικήσει τον Βάτερμαν. Στο 48′ ο Σεμπά έβγαλε συρτή σέντρα από δεξιά, οι αμυντικοί του ΑΠΟΕΛ και ο τερματοφύλακας αιφνιδιάστηκαν αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός είχε και τρίτο δοκάρι (!) στο 66′, με τον Ιντέγε να κάνει την κεφαλία και τον Μερκή να αποκρούει πάνω στη γραμμή με το κεφάλι, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά κόρνερ.

Ο Πάουλο Μπέντο έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ελιουνούσι, Μάρτινς και Καρντόσο, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Ο Ελιουνούσι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 80′ , όταν κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας μετά την πάσα του Μάρτινς και πλάσαρε εν κινήσει, αλλά ο Βάτερμαν έκανε μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ. Η τελευταία καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 85′, με την κεφαλιά του Καρντόσο να περνάει λίγο άουτ.

Να σημειωθεί πως στο γήπεδο βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ το διπλό του ΑΠΟΕΛ το πανηγύρισαν 1.800 φίλοι του στις κερκίδες του “Γ. Καραϊσκάκης”.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι – Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια – Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (78′ Καρντόσο) – Φορτούνης (64΄Ελιουνούσι), Μάριν (78′ Μάρτινς) , Σεμπά – Ιντέγε
ΑΠΟΕΛ (Κρίστιανσεν): Βάτερμαν – Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο – Νούνο Μοράις – Βινίσιους, Μπερτόγλιο (65΄Αρτυματάς), Γιαννιώτας (82′ Αστίθ), Βάντερ (68 Εφρέμ) – Σωτηρίου.

Η βαθμολογία του Β’ ομίλου:
1. ΑΠΟΕΛ 6
2. Ολυμπιακός 3
3. Γιουνγκ Μπόις 1
4. Αστάνα 1

Η επόμενη αγωνιστική (20/10):
Ολυμπιακός – Αστάνα
Γιουνγκ Μπόις – ΑΠΟΕΛ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε