Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Europa League: Το “ταξίδι” Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ο…γολγοθάς για Πανιώνιο

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Άμεσα πρέπει να καταστρώσουν τα πλάνα τους οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Europa league με τον Πανιώνιο να βρίσκεται στη χειρότερη θέση.

Ο Παναθηναϊκός τερμάτησε στη δεύτερη θέση των πλέι οφ και έτσι μαζί με την ΑΕΚ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον τρίτο προκριματικό του Europa League.

Η Αλεκσάντριγια (Ουκρανία), η Λουκέρνη (Ελβετία), η Μπασακσεχίρ (Τουρκία), η Χέρακλες (Ολλανδία) και οι Παντούρι και Βιτορούλ (Ρουμανία) είναι οι ομάδες που μπαίνουν στον ίδιο γύρο με τις δύο ελληνικές, αλλά βρίσκονται στους αδύναμους κι άρα είναι πιθανές αντίπαλοι για το “τριφύλλι”.

Από εκεί και μετά για τον Παναθηναϊκό, στον 3ο προκριματικό, μπορεί να προκύψει αντίπαλος από τα ζευγάρια του 2ου προκριματικού γύρου των εξής ομάδων (πιθανοί αντίπαλοι): Γκρασχόπερς (Ελβετία), Νέφτσι Μπακού( Αζερμπαϊτζάν), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), ΑΪΚ (Σουηδία), Σλόβαν (Σλοβακία), Βιντεότον (Ουγγαρία), Ακτόμπε (Καζακστάν), Βοϊβοντίνα (Σερβία), Στρομσγκόντσετ (Νορβηγία), Σπαρτάκ Τρναβα (Σλοβακία), Μπρόντμπι (Δανία), Οσμανλίσπορ (Τουρκία), Σλάβια (Τσεχία), Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία), Χαρτς (Σκωτία), Βέντσπιλις (Λετονία), Αντμίρα (Αυστρία), Χάκεν (Σουηδία), Λοκομοτίβ (Κροατία).

Αν αποκλειστεί ο Πανιώνιος από τον 2ο προκριματικό, τότε κι εκείνη η ομάδα που θα βγάλει εκτός συνέχειας τους Νεοσμυρνιώτες θα είναι υποψήφια αντίπαλος του Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ έχει 17 υποψήφιους πιθανούς αντιπάλους που μπαίνουν επίσης στον 3ο προκριματικό, αλλά μαζί με τον Παναθηναϊκό θα βρίσκονται στους ισχυρούς. Πρόκειται για τις: Αλκμααρ (Ολλανδία), Λιλ (Γαλλία), Σεντ Ετιέν (Γαλλία), Γάνδη (Βέλγιο), Κράσνονταρ (Ρωσία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία), Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία), Γουέστ Χαμ (Αγγλία), Χέρτα (Γερμανία), Ριέκα (Κροατία), Σασουόλο (Ιταλία), Ρίο Αβε (Πορτογαλία), Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία), Αρούκα (Πορτογαλία), Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος), Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία).

Οι Γκενκ (Βέλγιο), Μάριμπορ (Σλοβενία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Αούστρια Βιέννης (Αυστρία), Παρτίζαν (Σερβία), Μίντιλαντ (Δανία), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Ελσίνκι (Φινλανδία), Χάιντουκ (Κροατία), Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία), η Ομόνοια (Κύπρος) μπαίνουν σε δεύτερο και πρώτο γύρο και αν προκριθούν θα είναι επίσης ισχυρές και υποψήφιοι αντίπαλοι της Ένωσης.

Ο Πανιώνιος που ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 5η θέση του μίνι πρωταθλήματος είναι στην πιο πιεστική θέση, καθώς οι… διακοπές του θα είναι περιορισμένες, αφού θα αρχίσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League και σε 20 μέρες από σήμερα θα μάθει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του ( θα βρίσκεται στους ισχυρούς).

Οι “κυανέρυθροι” γνωρίζουν ήδη τις έξι ομάδες που θα έχουν απέναντί τους στην κλήρωση, ωστόσο, θα προκύψουν 27 ακόμη, που θα προκριθούν από τον πρώτο προκριματικό.

Οι σίγουροι

Ιάσι (Ρουμανία), Πιαστ Γκλίβιτσε (Πολωνία), Λέφσκι Σόφια (Βουλγαρία), Τορπέντο Ζόντινο (Λευκορωσία), Χιμπέρνιαν (Σκωτία), Σοντερίσκε (Δανία)

Οι πιθανοί

KR Ρέικιαβικ (Ισλανδία), Ντίλα (Γεωργία), Αμπερντίν (Σκωτία), Οντ (Νορβηγία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ), Βαντούζ (Λίχτενσταϊν), Καϊράτ (Καζακστάν), Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία), Κρακόβια (Πολωνία), Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (Πολωνία), Λίνφιλντ (Βόρειος Ιρλανδία), Ντάτσια (Μολδαβία), Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Στάμπαεκ (Νορβηγία), Κουκέσι (Αλβανία), Τσουκαρίτσκι (Σερβία), Νόμε Κάλιου (Εσθονία), Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία), Ζίμπρου (Μολδαβία), Πιούνικ (Αρμενία), Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία), Σιρόκι Μπρίγιεγκ (Βοσνία), Μπέροε (Βουλγαρία), Ντομζάλε (Σλοβενία)

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των κληρώσεων και των αγωνιστικών υποχρεώσεων:

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ (3ος προκριματικός γύρος Europa League)

Ημερομηνία κλήρωσης: 15 Ιουλίου
Ημερομηνία αγώνων: 1ο ματς στις 28 Ιουλίου και 2ο ματς στις 4 Αυγούστου

Πανιώνιος (2ος προκριματικός γύρος Europa League)

Ημερομηνία κλήρωσης: 20 Ιουνίου
Ημερομηνία αγώνων: 1ο ματς στις 14 Ιουλίου και 2ο ματς στις 21 Ιουλίου

Τα δύο ματς του πρώτου προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε