Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Europa League: Τρίτος σερί τελικός για Σεβίλλη! “Καθάρισε” τη Σαχτάρ

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την τρίτη σερί κούπα της θα έχει η Σεβίλλη, η οποία πρόκριθησε άνετα στον τελικό του Europa League, επικρατώντας εντός έδρας της Σαχτάρ με 3-1. 

Οι Ισπανοί, όχι μόνο κατάφεραν να υπερασπιστούν με άνεση το 2-2 του πρώτου αγώνα στην Ουκρανία, αλλά “σκόρπισαν” την ομάδα του Λουτσέσκου, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι τον Γκαμεϊρό, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ.

Ο Γάλλος σέντερ φορ έκανε αισθητή την παρουσία του από νωρίς και στο 9′ άνοιξε το σκορ για τη Σεβίλλη. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το τραγικό λάθος του Μαλίσεβ, από το οποίο βγήκε τετ-α-τετ με τον Πιάτοβ και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.

Οι Ουκρανοί κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τον Εντουάρντο να κάνει το 1-1 με ψύχραιμο αριστερό πλασέ.

Ο Γκαμεϊρό, όμως, “χτύπησε” ξανά, αυτή τη φορά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα της Σαχτάρ, έκανε το 2-1 στο 51′. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο οι Ισπανοί ήταν αυτοί που βρήκαν πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μαριάνο Φερέιρα έκανε το 3-1 για τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας πανέμορφο γκολ με εξαιρετικό δεξί σουτ με το εξωτερικό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΕΒΙΛΛΗ: Νταβίντ Σόρια, Μαριάνο Φερέιρα, Ραμί, Ντανιέλ Καρίσο, Τρεμουλινάς (74′ Εσκουδέρο), Κριχόβιακ, Εν’Ζονζί, Μπανέγα, Κόκε, Βιτόλο, Γκαμεϊρό (82′ Ιμπόρα).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεβ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο, Μάρλος (84′ Ουέλινγκτον Νεμ), Τάιζον (76′ Μπερνάρντ), Εντουάρντο (84′ Ντεντίνιο).

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε