Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εβδομάδα Μπάσκετ Special Olympics: Κάθε φέτος και καλύτερα! [pics]

Εβδομάδα Μπάσκετ Special Olympics: Κάθε φέτος και καλύτερα! [pics]

Μέσα σε ένα κλίμα χαράς, συνύπαρξης και προσφοράς ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές εκδηλώσεις που οργάνωσαν τα Special Olympics Hellas σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της 13ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μπάσκετ Special Olympics 2016, με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών των Special Olympics, μαθητών Ειδικών Σχολείων και Φορέων Ειδικής Αγωγής, μαθητών Σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης και αθλητών συλλόγων Καλαθοσφαίρισης, ενώ παράλληλα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Μπάσκετ τίμησαν τις εκδηλώσεις μας με την παρουσία τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου όπου μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού και του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού, αγωνίστηκαν στο ίδιο γήπεδο ανταλλάσοντας πάσες συνύπαρξης.

Το πρωί της 29ης Νοεμβρίου, αθλητές μπάσκετ των Special Olympics Hellas, πιστοί στο ραντεβού τους, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Πετρούπολης και έπαιξαν αγώνες 3×3 με τους μαθητές του.

Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου σειρά είχε το Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού όπου οι μαθητές της ομάδας Μπάσκετ του Κολλεγίου άνοιξαν τις πόρτες του αθλητικού τους κέντρου, για να υποδεχτούν τους αθλητές των Special Olympics Hellas και την Εφηβική Ομάδα της PAO BC Academy, και έλαβαν μέρος σε αγώνες Unified και 3×3 αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, στην πράξη ότι ο αθλητισμός ενώνει.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με τις ευχές του Προέδρου του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού, κ. Σπύρου Πολλάλη καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, κ. Παναγιώτη Τριαντόπουλου, οι οποίοι εξέφρασαν την χαρά τους και τη στήριξη τους στους σκοπούς των Special Olympics Hellas.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, κ. Διονύσης Κοδέλλας, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και τόνισε την σπουδαιότητα της εκδήλωσης, ενώ ξεχωριστή χαρά έδωσε στους αθλητές η παρουσία δύο μεγάλων ονομάτων του Ελληνικού Μπάσκετ, των κ.κ Κώστα Τσαρτσαρή και Γιώργου Καλαϊτζή, προπονητών των Εφηβικών Ομάδων της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, οι οποίοι εμψύχωσαν και χειροκρότησαν τους αθλητές μας.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο – Παλαί ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, αθλητές των Special Olympics συναντήθηκαν σε Unified αγώνες με τους αθλητές της ΚΑΕ Άρης, της ιστορικής αυτής ομάδας με τη μακρά και επιτυχημένη διαδρομή της σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Οι αγώνες διεξήχθησαν παρουσία μεγάλου πλήθους παικτών, των οικογενειών τους, των προπονητών και των εθελοντών σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού. Δόθηκε η ευκαιρία στους αθλητές μας να παίξουν για ακόμη μια φορά πλάι με τα μεγάλα ονόματα των παικτών της ΚΑΕ Αρης, και να πανηγυρίσουν μαζί τους, τις επιτυχίες τους και τις προσπάθειές τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, είχε την ευκαιρία να ξανασυναντηθεί με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Λάσκαρη, κ. Μάνο Λάσκαρη, εντεταλμένο σύμβουλο της ΚΑΕ Άρης, ο οποίος και πρόθυμα κάλυψε το κόστος όλης της εκδήλωση.

Παράλληλα, στην Αθήνα μαθητές του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Πετρούπολης παρέα με αθλητές των Special Olympics Hellas, συμμετείχαν για ακόμη μια χρονιά σε αγώνες Unified. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου, όπου αθλητές των Special Olympics Hellas γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, με έναν αγώνα Unified με τους αθλητές της ΧΑΝ Νίκαιας.

Μέσω του Δελτίου Τύπου της, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στις ΚΑΕ ΑΡΗΣ και την ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ που βρίσκονται στο πλευρό των αθλητών των Special Olympics, στηρίζοντας θερμά κάθε ενέργεια προώθησης της Αποστολής και πραγματοποίησης των υψηλών ιδανικών τους, καθώς και στην ΧΑΝ Νίκαιας για την στήριξή της.

Επίσης έστειλε θερμές ευχαριστίες στο Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού για την πάντα θερμή φιλοξενία καθώς και στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρσης για την ευγενική διάθεση διαιτητών και γραμματείας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε