Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Έχασε 5-4 ο Ολυμιακός από την Χέρενφεϊν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με την τετράδα Κατάι (2), Πάντελιτς (2), Χαβίτο και Ριέρα να πετάει “φωτιές” ο Ολυμπιακός έδειξε σπουδαία πράγματα επιθετικά, τα οποία όμως… ισοφάρισε με τα πολλά αμυντικά προβλήματα. Τραγικός ο Ουρτάδο. Σε κακή μέρα Τοροσίδης, Χολέμπας και Κονστάντσο.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν φουριόζοι στο ματς και μόλις στο 5ο λεπτό μετά από εξαιρετική αντεπίθεση ο Χαβίτο έκανε την σέντρα και ο Πάντελιτς με προβολή άνοιξε το σκορ. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και στο 7΄μετά από ωραία προσπάθεια ο Ριέρα έδωσε στον Κατάι, ο οποίος με ένα εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Κάπου εκεί άρχισαν να εμφανίζονται και τα πρώτα προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών. Στο 9΄ο Αλ Ακαουί σημάδεψε το δοκάρι του Κονστάντσο και στην εξέλιξη της φάσης ο Νάρσινγκ νίκησε τον Αργεντινό τερματοφύλακα στο τετ α τετ.
 
Με τον Ουρτάδο να μην μπορεί να βοηθήσει σε κανέναν τομέα την ομάδα του και τους Χολέμπας, Τοροσίδης να έχουν πολλά προβλήματα από τα πλάγια η ισοφάριση φαινόταν θέμα χρόνου. Συνέβη στο 23ο λεπτό όταν ο Ασαίντι αφού πέρασε τον Τοροσίδη έκανε την σέντρα και ο Τζούρισιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Παόλαυτα ο Ολυμπιακός συνέχισε να δουλεύει καλά στην επίθεση. Με τον Κατάι να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα και τους Ριέρα, Χαβίτο να βρίσκονται σε καλή μέρα δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των Ολλανδών. Στο 33΄ο Κατάι ξεκίνησε την κούρσα λίγο μπροστά από το κέντρο και έφτασε μέχρι τον Μπούσχε τον οποίο και νίκησε στο τετ α τετ. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε και το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού όταν μετά την σέντρα του Τοροσίδη ο Πάντελιτς αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
 
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν προχώρησε σε αλλαγές στο ημίχρονο και τα αμυντικά προβλήματα αυξήθηκαν. Οι Ολλανδοί πέτυχαν τρία γκολ σε 11 λεπτά, ενώ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και για περισσότερα, με την άμυνα του Ολυμπιακού να βρίσκεται σε τρικυμία.
 
Στο 55΄ο Ελμ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας μετά το κόρνερ και από κοντά πλάσαρε τον Κονστάντσο, ενώ στο 64΄ο Μπρούερ και πάλι μετά από στημένη φάση νίκησε στο αέρα τον Χολέμπας για το 4-4. Δύο λεπτά μετά ήρθε και το 5ο γκολ για την Χέρενφεϊν όταν μετά από λάθος του Ριέρα ο Αλ Ακαουί έκανε την σέντρα, ο Ντοστ κέρδισε τις μονομαχίες με Αβραάμ και Μέλμεργκ και με διπλή προσπάθεια θα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Στο 68΄ λίγο έλειψε να γίνει το 6-4 με ανάποδο ψαλίδι του Ελμ και ενώ οι Ολλανδοί είχαν παίξει βόλει μετά το κόρνερ στην περιοχή του Ολυμπιακού, ενώ στο 73΄ ο Κοντσάντσο έσωσε ξανά την ομάδα του με επέμβαση εξ επαφής στο τακουνάκι του Ντοστ.
 
Οι αλλαγές του Βαλβέρδε στο τελευταίο εικοσάλεπτο και κυρίως η αντικατάσταση του Ουρτάδο από τον Μοντεστό βελτίωσαν βελτίωσαν την εικόνα των Πειραιωτών οι οποίοι ωστόσο δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους σε φιλικά παιχνίδια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε