Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Έχασε βαθμούς και Σκόκο – Άντερλεχτ-ΑΕΚ 3-0

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Η ΑΕΚ που αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στο Βέλγιο έχασε… με κάτω τα χέρια από την Άντερλεχτ και “προσγειώθηκε ανώμαλα” μετά την εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στον Άρη. Πλήγμα με Σκόκο ο οποίος υπέστη θλάση και χάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο άλλο ματς του ομίλου η Ζενίτ νίκησε με 2-0 την Χάιντουκ.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά το ματς, αφού κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και να μην επιτρέψει στην αντίπαλο της να πλησιάσει στην περιοχή του Σάχα.

 
Επιθετικά δεν έκανε και πολλά, αφού ο Σκόκο έμοιαζε στις περισσότερες περιπτώσεις να παλεύει μόνος τους. Μπλάνκο και Έντερ ήταν εκτός ρυθμού και το ματς κυλούσε σε ήρεμο τέμπο.
 
Τα πρώτα άσχημα νέα για την ΑΕΚ ήρθαν στο 20′ όταν ο Σκόκο τραυματίστηκε και αποχώρησε από το γήπεδο. Ο Μπερνς τον αντικατέστησε αλλά το “σοκ” ήταν μεγάλο.
 
Σαν να μην έφτανε η απώλεια του πιο ποιοτικού παίκτη της ομάδας, ήρθε και το γκολ της Άντερλεχτ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.
 
Ο Λουκακού από δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Κιγιεστάν έκανε το πλασέ, ο Σάχα απέκρουσε ασθενώς και ο Μπουσουφά από κοντά άνοιξε το σκορ.
 
Στα υπόλοιπα 15 λεπτά του πρώτου μέρους η Άντερλεχτ κυριάρχησε απόλυτα, χωρίς πάντως να μπορέσει να απειλήσει ιδιαίτερα.
 
Στο δεύτερο μέρος, ο Χιμένεθ έριξε στη μάχη τον Τζιμπούρ βγάζοντας τον Μάκο αλλά ούτε αυτή η αλλαγή βοήθησε την ΑΕΚ.
 
Οι Βέλγοι χωρίς να εντυπωσιάζουν είχαν την ευχέρεια να κρατούν τη μπάλα και να απειλούν κατά διαστήματα τον Σάχα.
 
Ο Λουκακού, που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Άντερλεχτ, στο 70′ εκμεταλλεύτηκε την όμορφη πάσα του του Μπουσουφά και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
 
Η Ένωση όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά δέχτηκε και τρίτο τέρμα, τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Γιουχάζ με καταπληκτικό τακουνάκι νίκησε τον Σάχα.
 
Χαρακτηριστικό της κάκιστης εικόνας της ΑΕΚ στο ματς είναι το γεγονός ότι η πρώτη φάση της στο ματς έγινε μετά το 3-0. Στο 76′ ο Μπλάνκο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά πάνω από την εστία της Άντερλεχτ.
Η ΑΕΚ έμεινε στους τρεις βαθμούς και πλέον αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε την Άντερλεχτ την επόμενη εβδομάδα.

Άντερλεχτ: Προτό, Μαζούχ, Ντεσχάχτ, Μπίλια, Πόλακ, Κανού (66′ Σουάρεζ), Μπουσουφά, Λουκακού (78′ Τσαβαρία), Κιγιεστάν, Γιουχάζ, Ζιγιέτ.


ΑΕΚ
: Σάχα, Αργυρίου, Δέλλας, Γκέντσογλου, Λαγός, Ντιόπ, Μάκος (46′ Τζιμπούρ), Καφές, Έντερ (64′ Λεονάρντο), Σκόκο (22′ Μπερνς), Μπλάνκο.

Η Ζενίτ νίκησε με 2-0 την Χάιντουκ και διατήρησε το απόλυτο στον όμιλο.

7ος όμιλος
 
1. Ζενίτ 9
2. Άντερλεχτ 3
3. Χάιντουκ 3
4. ΑΕΚ 3
 
Επόμενη αγωνιστική (04/11)
 
ΑΕΚ – Άντερλεχτ
Χάιντουκ – Ζενίτ

Πλήγμα με Σκόκο

Ο Αργεντινός τραυματίστηκε στο 20′ και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Οι εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ κάνουν λόγο για θλάση κάτι που σημαίνει ότι χάνει σίγουρα το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε