Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Έχω το ίδιο DNA με τον Ολυμπιακό”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό και τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μετακομίσει στον Πειραιά μίλησε ο Γιάννης Μανιάτης, στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης των “ερυθρολεύκων”.

Ο διεθνής μπακ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο που προσφέρει ο Ολυμπιακός, μίλησε για τους Βελβέρδε και Μαρινάκη, αλλά και τον Πανιώνιο.

Διαβάστε τι είπε ο παίκτης του Ολυμπιακού στην “Sportday”:

-Είναι οι πρώτες σου μέρες στον Ολυμπιακό. Πώς είναι τα πράγματα;

«Έχουν αλλάξει τα πάντα στη ζωή μου. Ευτυχώς με το που ήρθα εδώ βρήκα γνωστούς και με βοήθησαν. Θέλω κάποιο χρόνο να προσαρμοστώ. Έχω δει πολλές διαφορές. Από τις εγκαταστάσεις μέχρι τις προπονήσεις. Είναι διαφορετικές. Μ’ αρέσει που δουλεύουμε σκληρά, γιατί θα βελτιωθώ σε πολλά επίπεδα».

-Πρόκειται για άλλο επίπεδο;

«Ναι, ο Ολυμπιακός είναι άλλο επίπεδο».

-Ποιες οι εντυπώσεις σου από τον Βαλβέρδε;

«Είναι πολύ θετικός άνθρωπος. Με έχει βοηθήσει αρκετά, μου έχει μιλήσει πολύ. Μου είπε τι ζητεί και τι θέλει στις προπονήσεις, αλλά και στα παιχνίδια. Είναι ακόμα νωρίς όμως. Σίγουρα είναι διαφορετικά με τα όσα έκανα στον Πανιώνιο, αλλά όπως σας είπα είναι νωρίς. Έχω μάθει ότι είναι δίκαιος και αυτό αποτελεί κίνητρο για όλους τους ποδοσφαιριστές».

-Δηλαδή ταιριάζεις σε αυτό με τον Ολυμπιακό…

«Όντως. Το DNA μου ταιριάζει με αυτό του Ολυμπιακού. Θέλω και εγώ να κερδίζω συνέχεια και να σηκώνω τίτλους».

-Ποιες οι εντυπώσεις σου από τη συνάντηση με τον Μαρινάκη;

«Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που μου μίλησε ο πρόεδρος. Είναι πολύ θετικός και απλός άνθρωπος. Με προσέγγισε πολύ όμορφα. Μία επαφή ήταν αρκετή για να δεχτώ. Ο τρόπος που μου μίλησε και για μένα και για τον Ολυμπιακό ήταν εκπληκτικός».

-Εν τέλει γιατί Ολυμπιακός και όχι ΑΕΚ, όπου πιθανότατα θα είχες άμεσα περισσότερο χρόνο συμμετοχής; Το σκέφτηκες αυτό;

«Δεν πιστεύω πως θα πας κάπου και θα παίξεις εύκολα. Έχει, δεν έχει δεξί μπακ η ΑΕΚ. Στην απόφασή μου έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο. Είχα μια πίεση. Γιατί είχε έρθει η ώρα να αποχωρήσω από τον Πανιώνιο για πολλούς και διάφορους λόγους. Σκέφτηκα πολύ. Από την αρχή, όμως, είχα αποφασίσει πως θέλω Ολυμπιακό».

-Οι λόγοι;

«Γιατί ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Το πιο υγιές σωματείο. Μου προσφέρει όλα όσα θέλω. Το πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ. Εγώ θέλω να τα ζήσω όλα αυτά με τον Ολυμπιακό».

-Και γιατί από τώρα στον Ολυμπιακό; Τη στιγμή μάλιστα που ο Πανιώνιος κινδυνεύει…

«Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου δεν ξέρουν τι έχει γίνει με μένα. Δεν ξέρουν γιατί έφυγα. Είναι πολλοί οι λόγοι. Δεν θέλω να πω τον ένα συγκεκριμένο λόγο που με ανάγκασε να φύγω. Όπως είπα και πριν, ήταν επιθυμία μου να φύγω. Εάν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, ίσως και να έμενα μέχρι το καλοκαίρι. Οι συνθήκες δεν ήταν όπως ήθελα και γι’ αυτό ζήτησα να φύγω. Ο κύκλος μου στον Πανιώνιο έχει κλείσει».

-Έχεις σκεφτεί ότι θα είναι δύσκολο να παίξεις από τη στιγμή που υπάρχει ο Τοροσίδης; Ότι υπάρχουν κι άλλες απαιτήσεις;

«Σωστά. Ωστόσο, αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, δεν πας πουθενά. Εγώ πιστεύω στις δυνατότητές μου, ξέρω πως θα βελτιωθώ και άλλο εδώ. Ξέρω ότι είναι και ο Βασίλης εδώ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον “Τόρο”. Ίσα ίσα, είμαστε και φίλοι».

-Τι ονειρευόσουν το βράδυ που υπέγραψες στον Ολυμπιακό;

«Να ζήσω μεγάλες και ωραίες στιγμές. Πρωταθλήματα, Κύπελλα και όσο το δυνατόν καλύτερες πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά ονειρεύομαι».

-Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Πού θα κριθεί;

«Είμαστε πέντε βαθμούς μπροστά και το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Είναι και τα ντέρμπι. Θέλω να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και στο τέλος πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε τη διαφορά, αλλά το θέμα είναι να μη χαλαρώσουμε. Πρέπει να το βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο, όμως -σε κάθε παιχνίδι- ότι είμαστε το φαβορί. Καλό είναι να το λέμε, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε. Έχουμε φοβερή ποιότητα».

-Δίνει ώθηση το Καραϊσκάκη στην ομάδα. Πώς το ζούσες ως αντίπαλος;

«Γενικά πιέζει ο κόσμος. Είναι έτσι το γήπεδο που όλοι οι αντίπαλοι κλείνονται, επειδή πολύ απλά φοβούνται. Και σ’ αυτό μεγάλο ρόλο παίζει και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Είναι η πιο καυτή έδρα».

-Κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας. Αλλάζουν τα δεδομένα τώρα;

«Από τον Πανιώνιο ήταν λίγο δύσκολο να πάω στην Εθνική. Ο Σάντος πάντως μου έχει δείξει εμπιστοσύνη και δείχνει ότι είναι δίκαιος. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγα από τον Πανιώνιο στην Εθνική. Όλα εξαρτώνται από μένα, όπως έχω πει, και αυτό θα συμβεί και τώρα στον Ολυμπιακό».

-Το όνειρο του εξωτερικού παραμένει;

«Θα ήθελα να κάνω καριέρα στην Ισπανία, στη Γερμανία στην Ιταλία. Ισως και γι’ αυτό δεν πήγα στη Γάνδη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε