Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Έχουμε το προβάδισμα, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Γιάννης Μώραλης συμφώνησαν πως ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην Μέταλιστ για την πρόκριση τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο στάθηκαν και στην ρεβάνς και του Φαλήρου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για:

 Τα δύο ημίχρονα του Ολυμπιακού και την διαφορά της εικόνας που υπήρξε: Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι. Η Μέταλιστ μας έκλεβε την μπάλα, μας πίεσε, είχε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και μας δυσκόλεψε. Στο δεύτερο μέρος ανεβήκαμε πολύ ψηλά, επιχειρήσαμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο του αγώνα και από εκεί και πέρα αφού σκοράραμε, όλα πήγαν καλά.

Το εάν θεωρεί την ομάδα του φαβορί:
 Από την στιγμή που έχουμε κερδίσει έχουμε το πλεονέκτημα. Σίγουρα έχουμε το προβάδισμα. Η Μέταλιστ είναι μία ομάδα δνατή, επιτίθεται πολύ καλά, με γρήγορους παίκτες. Παρόλο που κερδίσαμε, τίποτα δεν έχει κριθεί. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για την πρόκριση στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη.
 
Το τι έχει αλλάξει φέτος στον Ολυμπιακό και την ευρωπαϊκή του εικόνα:
 Δεν γνωρίζω. Εσείς ξέρετε καλύτερα το παρελθόν του Ολυμπιακού. Δεν ξέρω πώς έπαιζε ο Ολυμπιακός πριν από εμένα. Σήμερα μπορεί να κερδίσαμε, μπορεί να παίξαμε και να πήραμε τη νίκη όπως την πήραμε, αλλά δεν περάσαμε και εύκολες στιγμές. Πιεστήκαμε πολύ. Στο Καραϊσκάκη πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να περάσουμε. Ακόμα δεν έχουμε προκριθεί.
 
Τι είναι αλλιώτικο σε σχέση με τον Ολυμπιακό της πρώτης του θητείας με τον τωρινό Ολυμπιακό που τώρα είναι ισχυρός και στην έδρα του, και εκτός έδρας: Πριν από τρία χρόνια είχαμε ξαναπαίξει σε αυτό το γήπεδο και είχαμε δεχτεί το γκολ στα τελευταία λεπτά από τον Εντμάρ. Εμείς πάντα προσπαθούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.
 
Σήμερα το παιχνίδι μας ήταν πιο αμυντικό. Ήμασταν πιο ενωμένοι και συμπαγείς στην άμυνα και από εκεί και πέρα κάναμε κάποιες καλές επιθέσεις και σκοράραμε. Πάντα προσπαθούμε να παίρνουμε καλά αποτελέσματα και όσο περνάει ο καιρός, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε.
 
Το ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έλεγε στους παίκτες σας να προσέξουν έχοντας στο μυαλό του την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου: Δεν γνωρίζω ακόμα. Σίγουρα κάτι θα σκεφτώ να πω στους παίκτες. Αυτήν τη στιγμή θα σκεφτώ το ματς του πρωταθλήματος. Έχουμε ακόμα χρόνο να δούμε τι θα κάνουμε στη ρεβάνς με την Μέταλιστ.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού σχολίασε μετά το ματς στην Ουκρανία:

“Πάμε με μεγάλη αισιοδοξία στον επαναληπτικό, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη, αφού η Μέταλιστ έδειξε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς βέβαια με τον κόσμο μας και την απόδοση που έχουμε στα παιχνίδια στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο.

Πιστεύουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά και το πιστεύαμε από τότε που παίζαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί είχαμε κάνει σπουδαίες εκτός έδρας εμφανίσεις και με Άρσεναλ και με Ντόρτμουντ και με Μαρσέιγ, ανεξάρτητα αποτελέσματος. Πρέπει να περάσουμε και στη συνέχεια να δούμε την κλήρωση, αφού υπάρχουν πολύ καλές ομάδες στο Europa League.Είναι πολύ σημαντικό πως είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους μας”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε