Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών: Η Ελλάδα υπέταξε τη Γερμανία!

ΦΩΤΟ facebook.com/HellenicBasketBallFederation/
ΦΩΤΟ facebook.com/HellenicBasketBallFederation/

Πρώτη με 3 στα 3 στον όμιλο της. Η εθνική Νέων δυσκολεύτηκε πολύ από τη Γερμανία -βρέθηκε να χάνει με 11 πόντους-αλλά νίκησε τελικά τα “πάντσερ” με 86-77 και θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο στη φάση των “16” του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στην Κρήτη.

Στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στην Κρήτη, βρίσκεται η εθνική Νέων, καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση στον όμιλο της.

Η γαλανόλευκη επικράτησε δύσκολα της Γερμανίας με 86-77 και θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο την προσεχή Τετάρτη (το οποίο τερμάτισε στην 4η θέση του Β’ ομίλου) για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Άξιο αναφοράς, πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήξερε πριν την έναρξη του αγώνα πως ακόμα και με ήττα μέχρι 20 πόντους θα έπαιρνε την πρωτιά στον όμιλο του.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 11 πόντους, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο σοβαρεύτηκαν, έβγαλαν… πάθος και έφτασαν στην ανατροπή.

 

Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη νίκη έπαιξε η επιλογή της χρησιμοποίησης 4 «κοντών» και του Χαραλαμπόπουλου σε ρόλο σέντερ, στην τελευταία περίοδο. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν και ο πρώτος σκόρερ της εθνικής με 18 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Αντώνης Κόνιαρης με 17.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 38-37, 55-50, 77-86

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε