Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ευρωμπάσκετ: Συγκλονιστικό γράμμα Ιταλίδας παίκτριας προς διαιτητή: “Εύχομαι να άκουγες τον ήχο από τα δάκρυά μας”

ΦΩΤΟ fiba
ΦΩΤΟ fiba

Ένα απαράδεκτο σφύριγμα ενός εκ των τριών διαιτητών της αναμέτρησης της Ιταλίας με τη Λετονία στέρησε από τις Ιταλίδες την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Η γκαρντ της Ιταλίας, Τζόρτζια Σοτάνα, έστειλε μια ανοιχτή επιστολή στον διαιτητή, εκφράζοντας με συγκλονιστικό τρόπο τα συναισθήματα της.

“Αγαπητέ διαιτητή. Ναι εσύ που σφύριξες στο τέλος. Θέλω να σου πω πως νιώθω και ελπίζω να το διαβάσεις με κάποιον τρόπο. Νιώθω άδεια. Νιώθω να μου έκλεψες όλη δουλειά που έκανα τα τελευταία χρόνια. Είμαι σίγουρη ότι και τα κορίτσια της Λετονίας δούλεψαν σκληρά, αλλά γιατί; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μας άφησες να έχουμε την τελευταία επίθεση. Σφύριξε φάουλ, αλλά άσε μας να παίξουμε. Μπορώ να δεχτώ την ήττα, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος άλλος αποφάσισε να χάσουμε.

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλο το πάθος μας και όλες οι θυσίες μας πήγαν στον βρόντο από ένα και μόνο σφύριγμα. Εύχομαι να ήσουν δίπλα μου τώρα και να ένιωθες τον πόνο. Εύχομαι να μιλούσες στην Σέσι (σ.σ. Σεσίλια Ζανταλασίνι), την καλύτερη παίκτρια στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, και να της έλεγες ότι δεν ήταν λάθος της που χάσαμε. Εύχομαι να άκουγες τους ήχους από τα δάκρυά μας. Πιθανόν να είχαμε χάσει το ματς, αλλά πιθανόν και όχι. Ομως απ’ όλη η δουλειά που είχαμε κάνει, το σφύριγμά σου ήταν η πληγή μέσα στις ψυχές μας. Επρεπε να μας αφήσεις να παίξουμε. Επρεπε να αφήσεις το μπάσκετ να αποφασίσει για εμάς. Ευχομαι να μην διασταυρωθούν ποτέ οι δρόμοι μας. Ο πόνος θα περάσει αλλά η ανάμνηση θα μείνει. Αξίζαμε κάτι καλύτερο”, έγραψε η Ιταλίδα παίκτρια.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε