Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ευρωπαίος… Πανιώνιος! “Πέταξε” και στο Περιστέρι

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πέρασε αλώβητη κι από το Περιστέρι, επικρατώντας του Ατρομήτου με 2-1, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Superleague.

Ο Ιστορικός έφτασε τους 28 βαθμούς, πιάνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας την Ξάνθη, κι έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την είσοδο του στα πλέι οφ που οδηγούν στην Ευρώπη. Οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους κι έμειναν στους 21 βαθμούς και την όγδοη θέση.

Ο αγώνας:

Ο Πανιώνιος προειδοποίησε πρώτα τον Ατρόμητο στο 20′, με τον Γκορμπούνοφ να σταματάει τον Φούντα, διώχνοντας με τα πόδια το κοντινό τελείωμα του Έλληνα επιθετικού, κι άνοιξε το σκορ στο 24′ με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με το σουτ του Κυριακίδη στο 32′ να αποτελεί τη μοναδική καλή ευκαιρία του Ατρομήτου στο πρώτο μέρος. Να σημειωθεί πως δέκα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έπεσε η τάση του ρεύματος στο γήπεδο και το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά.

Βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του, ο Γιώργος Κορακάκης έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, ρίχνοντας στον αγώνα τον νεαρό Λημνιό και τον -προερχόμενο από απουσία λόγω τραυματισμού- Ούμπιντες. Ο Αργεντινός ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 49΄ με πέναλτι, το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής Τζήλος σε χέρι του Οικονόμου, όμως οι “κυανέρυθροι” αντέδρασαν άμεσα και ξαναπήραν προβάδισμα στο 59΄, με τον Σαββίδη να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν στη συνέχεια ευκαιρίες με φάουλ του Μασούντ (απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ) και σουτ του Μπεν (άουτ), ενώ στο τελευταίο τέταρτο ο Ατρόμητος ανέβηκε και πίεσε, αλλά ο Πανιώνιος κράτησε και πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάγκα (71΄ Κεϊτά), Κοντοές (46΄ Λημνιός), Κυριακίδης, Βασιλείου (46΄ Ούμπιντες), Κατράνης, Πλατέλλας, Τόνσο, Λε Ταλέκ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (58΄ Σαββίδης), Μπεν (90΄ Γκιοατά), Μασούντ, Ενγκόγκ (45+6΄ Μασούρας).

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε