Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

F1: Κοντά στον τίτλο ο Hamilton μετά τη νίκη και στο GP Ρωσίας

F1: Κοντά στον τίτλο ο Hamilton μετά τη νίκη και στο GP Ρωσίας

O Lewis Hamilton νίκησε με άνεση στο Sochi αφού ο Nico Rosberg εγκατέλειψε από βλάβη στο γκάζι της Mercedes.

O Lewis Hamilton σχεδόν αγγίζει τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο, αφού κυριάρχησε στο Ρωσικό GP μετά την εγκατάλειψη του team-mate του.

Ο Hamilton έφτασε δίπλα στον Rosberg πλησιάζοντας στη Στροφή 2 μετά την εκκίνηση, αλλά ο Γερμανός κατάφερε να μείνει επικεφαλής.

Αμέσως μετά βγήκε το Safety Car μετά από σύγκρουση του Nico Hulkenberg, που έκανε τετακέ πατώντας το κερμπ, με τον Marcus Ericsson που δεν μπόρεσε να το αποφύγει.

Στη νεκρή περίοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Rosberg αντιμετώπισε πρόβλημα με το γκάζι του. Όταν ο αγώνας επανεκκίνησε, ο Γερμανός δυσκολευόταν και δύο φορές άνοιξε την τροχιά του στη Στροφή 2, επιτρέποντας έτσι στον Hamilton να περάσει και στη συνέχεια στον Valtteri Bottas.

O Rosberg στη συνέχεια έκοψε ταχύτητα και σύρθηκε στα pits για να εγκαταλείψει με φανερή απογοήτευση, αφού έμεινε 73 βαθμούς πίσω από τον Hamilton με μόνο 100 διαθέσιμους από τους 4 αγώνες που απομένουν.

Η Mercedes όμως θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο αγώνα στο Austin για να πάρει τον τίτλο των κατασκευαστών, αφού δεν κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς παραπάνω από τη Ferrari τους οποίους χρειαζόταν.

Η 42η νίκη στην καριέρα του Hamilton τον φέρνει σε ισοπαλία με τον Sebastian Vettel, μία νίκη μπροστά από τον μεγάλο Ayrton Senna.

O Vettel τερμάτισε 2ος, περνώντας τον Rosberg στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αλλά αν ο Hamilton πάρει 9 βαθμούς περισσότερους από αυτόν στο Τέξας και δύο παραπάνω από τον Rosberg, θα στεφθεί πρωταθλητής.

Ο Sergio Perez πήρε στο Sochi το τρίτο βάθρο στην ιστορία της Force India, αφού επέλεξε να σταματήσει για λάστιχα κατά τη δεύτερη περίοδο του Safety Car και να τερματίσει τον αγώνα με τα ίδια μαλακά Pirelli.

Αιτία για το δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν ο Romain Grosjean που έχασε το πίσω μέρος της Lotus στη Στροφή 3, υπερδιόρθωσε και κατέληξε στον τοίχο. Βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο, αλλά παραδέχτηκε ότιθα πονάει αύριο το πρωί.

Στον τελευταίο γύρο του αγώνα έγινε μάχη, με τον Bottas να περνάει τον Perez και τον Kimi Raikkonen να τον ακολουθεί από κοντά. Στη συνέχεια ο Raikkonen βούτηξε στην εσωτερική της Στροφής 4, χτυπώντας τον Bottas στον πίσω τροχό και στέλνοντάς τον στην μπαριέρα.

Ο Raikkonen κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει 5ος με σπίθες να βγαίνουν κάτω από τη Ferrari, ενώ οFelipe Massa επωφελήθηκε από το συμβάν για να πάρει την 4η θέση με την άλλη Williams, έχοντας ξεκινήσει 15ος και πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή άνοδο.

Οι αγωνoδίκες ανακοίνωσαν ότι θα εξέταζαν τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο Φιλανδούς.

Ο Daniil Kvyat τερμάτισε 6ος με τη Red Bull στον αγώνα της πατρίδας του, μπροστά από τον Felipe Nasr(Sauber) και τον Pastor Maldonado (Lotus).

H McLaren πήρε για πρώτη φορά φέτος βαθμούς και με τα δύο της μονοθέσια, καθώς ο Jenson Button τερμάτισε 9ος και ο Fernando Alonso, στο 250ό του GP F1, στη 10η θέση.

O Carlos Sainz ήταν σε τροχιά να τερματίσει σε πολύ καλή θέση με την Toro Rosso, έχοντας ξεκινήσει τελευταίος αφού έχασε τις κατατακτήριες μετά το ατύχημά του στην FP3. Όμως τα φρένα του τον πρόδωσαν, με αποτέλεσμα να κάνει δύο τετακέ, χτυπώντας στο δεύτερο την μπαριέρα. Συνέχισε, αλλά εγκατέλειψε λίγο μετά αφού του έφυγε ένα κομμάτι της πίσω πτέρυγας.

Ο team-mate του Ισπανού, ο Max Verstappen, είχε ένα σκασμένο λάστιχο στον πρώτο γύρο, από επαφή με τη Force India του Hulkenberg που είχε «σβουρίξει». Κατάφερε όμως να τερματίσει στην 11η θέση, μπροστά από τον Bottas που κατατάχτηκε 12ος.

Ο Daniel Ricciardo είχε βάλει πλώρη για την 4η θέση, αλλά εγκατέλειψε 6 γύρους πριν το τέλος αφού κάτι έσπασε στην ανάρτηση της Red Bull.

Οι δύο Manor-Marussia των Roberto Merhi και Will Stevens τερμάτισαν ως συνήθως στις τελευταίες θέσεις.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ GP ΣΤΟ SOCHI ΜΕΤΑ ΑΠΟ 53 ΓΥΡΟΥΣ:

ΘΕΣΗ

ΟΔΗΓΟΣ

ΧΩΡΑ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΒΑΘ.

1

Lewis Hamilton

GBR

Mercedes

1:37:11.024

25

2

Sebastian Vettel

GER

Ferrari

+5.953s

18

3

Sergio Perez

MEX

Force India

+28.918s

15

4

Felipe Massa

BRA

Williams

+38.831s

12

5

Kimi Räikkönen

FIN

Ferrari

+42.358s

10

6

Daniil Kvyat

RUS

Red Bull Racing

+47.566s

8

7

Felipe Nasr

BRA

Sauber

+56.508s

6

8

Pastor Maldonado

VEN

Lotus

+61.088s

4

9

Jenson Button

GBR

McLaren

+79.467s

2

10

Fernando Alonso

ESP

McLaren

+86.210s

1

11

Max Verstappen

NED

Toro Rosso

+88.424s

0

12

Valtteri Bottas

FIN

Williams

Εγκατ.

0

13

Roberto Merhi

ESP

Marussia

+1 γύρος

0

14

Will Stevens

GBR

Marussia

+2 γύροι

0

15

Daniel Ricciardo

AUS

Red Bull Racing

Εγκατ.

0

NC

Carlos Sainz

ESP

Toro Rosso

Εγκατ.

0

NC

Romain Grosjean

FRA

Lotus

Εγκατ.

0

NC

Nico Rosberg

GER

Mercedes

Εγκατ.

0

NC

Nico Hulkenberg

GER

Force India

Εγκατ.

0

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT?

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε