Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

FIFA: O ΟΦΗ θα αποσύρει την προσφυγή ή αλλιώς θα αποβληθεί

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η εκπρόσωπος της FIFA, Εύα Πασκιέ ήρθε στην Αθήνα, συναντήθηκε με τους Μπιτσαξή και Πιλάβιο και έστειλε… τελεσίγραφο: Αν ο ΟΦΗ δεν αποσύρει κάθε προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, κινδυνεύει ακόμα και με αποβολή από κάθε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού συναντήθηκε την Πέμπτη με την εκπρόσωπο της FIFA Εύα Πασκιέ την οποία συνόδευε αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, υπό τον πρόεδρό της Σοφοκλή Πιλάβιο
 
Πριν από τη συνάντηση των τριών πλευρών, ο κ. Πιλάβιος ενημέρωσε την κα Πάσκιερ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την Γερμανίδα επικεφαλής στο τμήμα ευρωπαϊκών ομοσπονδιών της FIFA να στέκεται στο θέμα του ΟΦΗ και τις νομικές ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ζητώντας την δικαίωση για τη μη αδειοδότηση του συλλόγου.
 
Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, η αξιωματούχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είπε ότι ο ΟΦΗ “… είτε θα πρέπει να αποσύρει την προσφυγή από τα πολιτικά δικαστήρια ή θα πρέπει να αποβληθεί από κάθε διοργάνωση”.
 
Το… τελεσίγραφο της κας Πάσκιερ, τουλάχιστον προς το παρόν δεν έχει πάρει επίσημο χαρακτήρα, ενώ οι πληροφορίες θέλουν να μην υπήρξε ανάλογη αναφορά στο θέμα κατά τη συνάντηση με τον Πάνο Μπιτσαξή.
 
Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΓΓΑ:” Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές του.
 
Ο Γ.Γ.Α. ανέλυσε λεπτομερώς τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες μπορεί το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να στηρίζεται, στην άμεση ή έμμεση κρατική συνδρομή και ενημέρωσε την κυρία Πασκιέ για τη συνεργασία της ΕΠΟ με την Ελληνική Πολιτεία, σε θέματα βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.
 
Επίσης ζήτησε από τη FIFA να συνδράμει με τεχνογνωσία στα θέματά αυτά. Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επανέλαβε την πάγια θέση ότι η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όριο του οποίου είναι το δημόσιο συμφέρον και στηρίζει κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε