Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

FIFA: Στο CAS o Mπλάτερ για να μειώσει την ποινή του

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) έφτασε το πρωί ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ για να αμφισβητήσει την τιμωρία απαγόρευσης από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, για την επόμενη εξαετία.

«Δεν θα υπερασπιζόμουν τον Μπλάτερ εάν δεν το πίστευα, αν δεν ήμουν αισιόδοξος πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά πρέπει επίσης να πω ένα πράγμα. Είμαστε στο ποδόσφαιρο και στο ποδόσφαιρο υπάρχει διαιτητής,» είπε ο 80χρονος Ελβετός.

Ο Μπλάτερ είχε τιμωρηθεί για 8 χρόνια από την FIFA, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς, που ξέσπασε το Μάιο του 2015. Μια αμφιλεγόμενη καταβολή 1,8 εκτ ευρώ στον Γάλλο Μισέλ Πλατινί, τότε πρόεδρο της UEFA, ήταν η αιτία της ποινής.
Και ο Μισέλ Πλατινί είχε τιμωρηθεί για 8 χρόνια σε πρώτο βαθμό. Αμφότεροι, κρίθηκαν ένοχοι από την επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA για «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης», «σύγκρουση συμφερόντων» και «κακή διαχείριση».

Η τιμωρία τους μειώθηκε σε έξι έτη, ύστερα από έφεση στο Διοικητικό Συμβούλιο Εφέσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας.
Ο Πλατινί στη συνέχεια προσέφυγε στο CAS, το ανώτατο δικαστήριο της αθλητικής δικαιοσύνης, και η ποινή του υποχώρησε σε τέσσερα χρόνια. Μία διαδικασία που ακολουθεί τώρα και ο Μπλάτερ.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε