Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φασούλας: Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει ξανά την Ευρωλίγκα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Τις εντυπώσεις του για το ντέρμπι των “αιωνίων” εξέφρασε ο παλαίμαχος άσος και πρώην δήμαρχος Πειραιά που τόνισε πως πλέον οι “ερυθρόλευκοι” έχουν τα ηνία.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Παναγιώτη Φασούλα στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

-Για το χθεσινό παιχνίδι:
«Είδα αυτό που περίμενα. Να νικήσει ο Ολυμπιακός γιατί είναι καλύτερη ομάδα. Ο ΠΑΟ δεν είχε λύσεις από την περιφέρεια. Βλέπω ότι δεν μπορεί να βρει τρόπο να σπάσει άμυνες και δεν θα μπορέσει εάν δεν βρει σουτέρ. Δεν ξέρω το βάθος του ρόστερ του ΠΑΟ αλλά χθες δεν είδα κάποιον που θα μπορεί να ανοίξει την άμυνα με το σουτ του. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχει λύσεις. Είναι κάτι που μέχρι πέρσι συνέβαινε αντίστροφα. Ο Παναθηναϊκός τους είχε τους σουτέρ. Ο Ολυμπιακός είχε ψυχραιμία. Ο ΠΑΟ προσπαθούσε να μειώσει αλλά μια καλή ενέργεια από κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού και πάλι έπαιρνε διαφορά ασφαλείας.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάτι έλειπε από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟ αν δεν βρει σουτέρ και δεν αποκτήσει ρυθμό τότε δεν μπορεί να προχωρήσει σωστά. Εάν δεν μπορεί να ανοίξει τις άμυνες των αντιπάλων ομάδων τότε θα έχει πρόβλημα. Αν μείνουν έτσι οι ομάδες ο Ολυμπιακός θα τερματίσει σίγουρα πρώτος. Στην Ευρώπη υπάρχουν ομάδες με μεγάλα μπάτζετ αλλά ποτέ τα μεγάλα μπάτζετ δεν έφεραν και σίγουρος τίτλους. Έχει πολύ δρόμο όμως ακόμη. Και οι δύο ομάδες έχουν ισχυρές διοικήσεις και θα κάνουν κινήσεις για να ενισχυθούν».

-Εάν αλλάζουν τα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ:
«Πλέον παρά τα όσα λέγονται πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν είναι ισοδύναμες ομάδες. Πάει πια, δεν πρέπει να το πιστεύουμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα καλύτερος τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η ομάδα που είχε την αρχοντιά στο γήπεδο ήταν ο Ολυμπιακό».

-Πού οφείλεται αυτή η αλλαγή;
«Στους περσινούς τίτλους και στο γεγονός ότι πλέον όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν έναν χρόνο μαζί στο παρκέ και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Επίσης, πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Περπέρογλου είναι μια τρομερή προσθήκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον έχει δύο πολύ καλούς παίκτες στην ίδια θέση».

-Για τους προπονητές των δύο ομάδων:
«Με εντυπωσίασε η στρατηγική τους. Και οι δύο τα πήγαν πολύ καλά. Ναι το πιστεύω ότι είναι η ώρα των Ελλήνων προπονητών. Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Νομίζω ότι οι Έλληνες προπονητές είναι αδικημένοι».

-Εάν μπορεί ο Ολυμπιακός να επαναλάβει την περσινή επιτυχία:
«Ναι μπορεί και πάλι να πάρει το ευρωπαϊκό»

-Για την ήττα του Ολυμπιακού με την Εφές:
«Διαχρονικά τα παιχνίδια με τις τουρκικές ομάδες ήταν περίεργα. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε ως πρωταθλητής Ευρώπης. Αν ο Ντόρσεϊ είναι το ίδιο καλός όπως και πέρσι τότε θα είναι πολύ καλός ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη».

-Για την εμφάνιση του Περπέρογλου:
«Μου κάνει κι εμένα εντύπωση το πόσο καλά έπαιξε ο Περπέρογλου. Ήταν περίεργο αλλά πρέπει να πω ότι τον αντιμετώπισαν σωστά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού».

-Για το πρωτάθλημα:
«Κάτι πρέπει να αλλάξει γενικά. Εάν οι ομάδες δεν έχουν χρήματα θα πρέπει να γυρίσουμε σε μια άλλη μορφή πρωταθλήματος. Φανταστείτε ότι είναι δύο ομάδες που έχουν υψηλό μπάτζετ και δεν υπάρχει άλλες αντίστοιχες. Θα πρέπει να δουν οι δύο ομάδες πως θα παρασύρουν και τις άλλες να γίνουν καλύτερες. Θα ήθελα να δω τις δύο ομάδες να δώσουν βοήθεια στις πιο αδύναμες γιατί διαφορετικά δεν έχουν λόγο συμμετοχής σε αυτό».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε