Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: “Ερυθρόλευκη” κατάρρευση! Κράτησε τη διαφορά

ΦΩΤΟ eurokinissi
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός πάλεψε σαν λιοντάρι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, παρότι αγωνίστηκε δίχως τους Σπανούλη και Γιανγκ. Βρέθηκε να προηγείται με διψήφια διαφορά στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, ωστόσο κατέρρευσε στο τελευταίο πεντάλεπτο, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 67-64, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Euroleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά δεν το έκανε, αφήνοντας τον χρόνο να κυλήσει. Ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε να μη ρισκάρει, καθώς ήθελε να σιγουρέψει τη διαφορά των 9 πόντων που είχε επικρατήσει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ. 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας μία νίκη παραπάνω από την τέταρτη Φενέρμπαχτσε, καθώς και το πλεονέκτημα σε περίπτωση της ισοβαθμίας.

Δήμιος του Ολυμπιακού ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους (!), ενώ από τους “ερυθρόλευκους” ξεχώρισαν οι Γκριν (17π.) και Παπανικολάου (13π., 8ριμπ., 2κλ.).

Ο αγώνας:

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν ιδανικό στην Πόλη. Με τον Γκριν να βλέπει το καλάθι σαν… κουβά, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε με 0-7 στο 2′, αιφνιδιάζοντας τους Τούρκους. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι στην πρώτη περίοδο, ωστόσο πήραν χαμηλό βαθμό στα ριμπάουντ, μιας και η Φενέρμπαχτσε ανανέωσε πολλές επιθέσεις. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στους αιθέρες και σταδιακά ψαλίδισαν τη διαφορά, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (22-22) στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στη δεύτερη περίοδο. Ο γρήγορος ρυθμός και η ευστοχία των δύο ομάδων πήγε… περίπατο, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ο Μπογκντάνοβιτς σκόραρε, όπως ήθελε, στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, βάζοντας τους Τούρκους μπροστά στο σκορ με 30-26. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει εύκολα τον δρόμο για το καλάθι των Τούρκων, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όντας μπροστά στο σκορ με 40-34.

Με δύο σερί τρίποντα του Κώστα Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσια (42-42) στο 24′, στέλνοντας το μήνυμα στη Φενέρμπαχτσε πως θα πρέπει να ιδρώσει πολύ για τον νικήσει. Οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν και μπροστά με 44-45 χάρη σε τρίποντο του Μάντζαρη στο 27′, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να παίζουν εξαιρετική άμυνα.

Με τους Γουότερς, Παπαπέτρου και Γκριν να κάνουν πράγματα και θαύματα και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Ολυμπιακός ξέφυγε 45-53 στο 29′, ενώ το τρίτο τρίποντο του Παπανικολάου στην τρίτη περίοδου έφερε και την διαφορά στους 10 πόντους (46-56), λίγο πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. 6-22 ήταν το επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου, η οποία άνηκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους.

Ο Μιλουτίνοφ ανέβασε τη διαφορά στους 11 πόντους (47-58 στο 31′), ωστόσο η συνέχεια του αγώνα άνηκε στη Φενέρμπαχτσε, η οποία έκανε την αντεπίθεση της, “σκοτώνοντας” τους Πειραιώτες. Με επιμέρους σκορ 14-2, η Φενέρμπαχτσε πέρασε μπροστά στο σκορ (61-60 στο 36′), με τον Ντατόμε να κάνει το 64-60 με τρίποντο και να στέλνει τους Τούρκους στα ουράνια. Με 1/2 βολές από τον Ούντο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 5 πόντους (65-60 στο 37′), με τον Παπανικολάου να μειώνει σε 65-62. Ο Μπογκντάνοβιτς απάντησε άμεσα (67-62), με τον Πρίντεζη να μείωνει σε 67-64 με 2/2 βολές. Στα τελευταία 21” οι ερυθρόλευκοι προτίμησαν να μην κάνουν φάουλ κι έτσι το σκορ δεν άλλαξε.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-34, 47-56, 67-64.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Ούντο 6, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 27 (3), Μπένετ, Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 5, Κάλινιτς 4, Ντίξον 8 (2), Ντατόμε 17 (3).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 17 (1), Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 2, Γουότερς 4, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 13 (3), Λοτζέσκι 4 (1).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε