Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Φεράρι: “Απλά δώσαμε μια πληροφορία στο Μάσα”

Κοντράστ συναισθημάτων στο βάθρο της Γερμανίας, ΦΩΤΟ REUTERS

Η ιταλική ομάδα, διέψευσε ότι δόθηκε εντολή στον Μάσα να αφήσει τον Αλόνσο να τον περάσει και αρνείται κατηγορηματικά ότι υπάρχει 1ος και 2ος οδηγός.

Ο διευθυντής της ομάδας, Στέφανο Ντομενικάλι, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το χθεσινό “συμβάν”, θέλοντας να προλάβει την έκταση που θα πάρει το θέμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Η διεθνής “κατακραυγή” μέσω του Τύπου και το χρηματικό πρόστιμο από τους αγωνοδίκες έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους ανθρώπους της Φεράρι.
Ο Στέφανο Ντομενικάλι αρνείται την ύπαρξη εντολής στο Γκραν Πρι της Γερμανίας
“Είναι κρίμα που μετά από μια τόσο εκπληκτική απόδοση των μονοθεσίων μας, όλοι στέκονται σε αυτό το πράγμα. Απλά πληροφορήσαμε τον Μάσα για το πως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση και τίποτα παραπάνω. Βλέπαμε πως είχαν τα δεδομένα και θέλαμε να το ξέρουν οι οδηγοί μας, προκειμένου να λειτρουργήσουν με τον τρόπο που θα βοηθούσε την ομάδα να πάρει το καλύτερο δυνατό απότέλεσμα”, δήλωσε ο διευθυντής της “Σκουντερία”, μετά την έκταση που πήρε το συμβάν του γερμανικού Γκραν Πρι.

Η ομάδα τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 100.000 δολαρίων και παραπέμφθηκε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Το “αφεντικό” της Φεράρι διέψευσε ότι μετά το χθεσινό “σκηνικό” η ομάδα έδειξε ότι έχει 1ο και 2ο οδηγό και τόνισε: “Είμαι πολύ ευτυχισμένος από την απόδοση του Φελίπε Μάσα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα του δωθεί η ευκαιρία να παλέψει για το πρωτάθλημα”.

Ωστόσο, το team radio της Ferrari είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι πρόκειται για καμουφλαρισμένη εντολή.

Ο μηχανικός του Φελίπε Μάσα ακούστηκε να λέει στον Βραζιλιάνο:

-“Φελίπε, ο Φερνάντο είναι πιο γρήγορος από εσένα. Μπρείς να επιβεβαιώσεις ότι κατάλαβες αυτό που σου λέμε;”

Αμέσως μετά ακολούθησε το προσπέρασμα του Αλόνσο και ο Ρομπ Σμέντλεϊ είπε στον Μάσα: 

-“Μπράβο φίλε. Συνέχισε με αυτό το ρυθμο. Συγνώμη.”

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο Μάσα ήταν λακωνικός, ιδιαίτερα όταν ρωτήθηκε για το συμβάν:

Ε: Ο μηχανικός σου, Ρομπ Σμέντλεϊ, σου είπε από τον ασύρματο ότι ο Φερνάντο ήταν πιο γρήγορος από εσένα και μετά ακολούθησε το προσπέρασμα. Μπορείς να μας πείς τι έγινε;

Μάσα: “Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να μπορώ να πω γι’ αυτό”

Ε: Μετά ο Ρομπ Σμέντλεϊ σου είπε “Συγνώμη φίλε”.

Μάσα: Ναι.

Ε: Αισθάνεσαι ότι δεν σου επέτρεψαν να κερδίσεις τον αγώνα;

Mάσα: “Όχι, το μόνο που αισθάνομαι είναι ότι δουλεύουμε με την ομάδα και κάνουμε την καλύτερη δουλειά γι’ αυτήν. Αυτό είναι το σημαντικότερο.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε