Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φερέιρα: Αρχίζουμε ξανά με τους φιλάθλους κοντά μας!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ κόντρα στον Ατρόμητο, για την επιστροφή του κόσμου των “πρασίνων” στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αλλά και για το πλεονέκτημα των 4 βαθμών με το οποίο μπαίνει το “τριφύλλι” σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Ξανά νοκ-άουτ ο Ρούντολφ – Ανακοίνωση για τον κόσμο

Αλαφούζος: Οι μετοχές θα παραχωρηθούν

Οι δηλώσεις του Φερέιρα στην Nova: 

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τα play-offs, μια διαδικασία στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχει προκειμένουνα εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση που είχε και στην κανονική περίοδο Ποιες είναι οι σκέψεις σας πριν από το πρώτο παιχνίδι με τον Ατρόμητο; 

Πρώτα απ’ όλα έχουμε ένα καινούργιο και θετικό στοιχείο, το οποίο δεν είναι άλλο από την εκ νέου παρουσία των οπαδών μας στα play-offs. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα η οποία έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και έφτασε επιπλέον στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, συνεπώς στον αγώνα αυτό αναμένουμε μεγάλες δυσκολίες. Βεβαίως, το γεγονός ότι ξεκινάμε με πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών είναι κάτι πολύ βασικό για να κάνουμε μία καλή αρχή. Προετοιμάζουμε λοιπόν την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη διαδικασία. 

Ο Ατρόμητος προέρχεται από ήττα στον τελικό του Κυπέλλου. Θα επηρεαστεί ψυχολογικά εν όψει του μεταξύ σας αγώνα; 

Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι ο Ατρόμητος μπορεί να έχασε, αλλά έφτασε μέχρι το τέλος της παράτασης απέναντι στον Ολυμπιακό που είναι και ο πρωταθλητής. Συνρπώς νομίζω ότι η ήττα αυτή δεν θα έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του Ατρόμητου. Κάθε άλλο: η παρουσία της αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την ομάδα αυτή. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά με πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών. Πιστεύετε ότι αυτός ο αγώνας θα είναι ο πιο σημαντικός προκειμένου να εδραιωθείτε στην πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League; 

Οι τέσσερις βαθμοί θα αποδειχθούν σημαντικοί μόνο αν κερδίσουμε τους αγώνες που πρέπει. Στα play-offs το σύνολο των βαθμών που μπορεί να διεκδικήσει κανείς είναι δεκαοκτώ. Επομένως το πόσο καθοριστικοί είναι αυτοί οι βαθμοί θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα πάμε στους αγώνες που θα δώσουμε και πόσους θα κερδίσουμε. 

Τα play-offs περιλαμβάνουν έξι παιχνίδια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα καταφύγετε σε rotation και γενικότερα πώς σκοπεύετε να διαχειριστείτε αυτά τα πολλά και συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός; 

Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το γεγονός ότι θα υπάρχει κάποιο rotation είναι δεδομόνο, αλλά κάθε παιχνίδι θα το βλέπουμε χωριστά το καθένα στην ώρα του και στη σειρά του. 

Έλειψε ο κόσμος στην ομάδα; 

Όπως είπα και νωρίτερα είναι πολύ βασικό το γεγονός ότι στο εξής θα αρχίσουμε να έχουμε ξανά τους φιλάθλους μας κοντά μας. Θα ήθελα όμως οι φίλαθλοι να έρθουν στο γήπεδο και να παίξουν δίπλα μας, να παίξουν μαζί μας. Δεν θα ήθελα να δω στο γήπεδο φιλάθλους με στάση αρνητική. Ήρθε η στιγμή – που πιστεύω ότι έπρεπε να είχε έρθει από καιρό – αλλά έστω και τώρα ήρθε ηστιγμή να κατανοήσουν οι φίλαθλοί μας την κατάσταση της ομάδας και να κατανοήσουν επίσης ότι πρέπει να είναι μαζί μας, να είναι δίπλα μας και όλοι μαζί να βοηθήσουν και να παίξουμε σαν ένας άνθρωπος για το καλό του Συλλόγου και για τις νίκες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε