Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Φερέιρα: Αυτούς έχω, αυτούς εμπιστεύομαι, με αυτούς θα πορευτώ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
O Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε ότι εμπιστεύεται τους παίκτες του και πως με αυτούς θα πορευτεί σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης επισήμανε ότι δεν ήρθε και η… καταστροφή μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Οντένσε.
Αρχικά ο Φερέιρα τόνισε: “Χάσαμε την δυνατότητα να μείνουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα ήταν καλύτερη άλλα όχι αποτελεσματικότερη. Βάλαμε τρία γκολ και αποκλειστήκαμε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήμασταν επιθετικοί και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Δεν είναι εύκολο για τον προπονητή όταν χάνει να μιλάει για ατυχία ή οτιδήποτε άλλο. Ήμασταν καλύτεροι αλλά ο αγώνας δεν μας βγήκε. Οι παίκτες έπαιξαν καλά αλλά όταν πετυχαίνεις τρία γκολ αλλά δέχεσαι τέσσερα αυτό είναι το αποτέλεσμα. Το συναίσθημα που έχω είναι ότι ήμασταν καλύτεροι. Έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών με δεδομένο ότι είναι πολύ μικρό το διάστημα που έχουμε κάνει προετοιμασία. Δεν αξίζαμε να χάσουμε και να αποκλειστούμε”.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των “πράσινων” δεν δέχθηκε σε καμία περίπτωση να ρίξει ευθύνες σε συγκεκριμένους παίκτες, τονίζοντας: “Η ομάδα αμύνεται συνολικά. Η άμυνα αποτελεί την τελευταία γραμμή και η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί αλλά δεν πρόκειται να δείξω με το δάχτυλο ποιός φταίει.

Η στρατηγική ενός συλλόγου καθορίζεται από την διοίκηση και από την οικονομική κατάσταση. Δεν θα πω δημόσια πράγματα που λέγονται εσωτερικά, είμαι προπονητής και δουλεύω με τους παίκτες μου. Ξέρετε ποιοί είναι οι παίκτες μας και δεν θα σας πω για δυνατότητες παικτών. Εσείς γράφετε και αναλύετε καθημερινά σαν δημοσιογράφοι. Εγώ είμαι ο προπονητής της ομάδας και δουλεύω καθημερινά με τους παίκτες μου”.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλοντας να υπερασπιστεί τους παίκτες του, πρόσθεσε:
“Θέλω να σας πω ότι η ομάδα έχει αυτούς τους παίκτες που εγώ εμπιστεύομαι και θα προχωρήσουμε με αυτούς σε Ελλάδα και Γιουρόπα Λιγκ. Θα δώσουμε την μάχη μας. Όπως καταλαβαίνετε εγώ σαν προπονητής βλέπω αλλιώς τα πράγματα απ’ ότι οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι. .Όταν κερδίζουμε δεν σημαίνει ότι έχουμε παίξει καλά ή το αντίθετα,. Ξαναλέω με αυτούς τους παίκτες που εγώ εμπιστεύομαι θα συνεχίσουμε. Με αυτή την ομάδα.

Από την πρώτη μέρα που ήρθα ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα. Όλοι τα ξέρετε. Όμως όλοι προσπαθήσαμε πέρυσι να εξισορροπήσουμε αυτή την κατάσταση. Και είδατε ότι μπήκαμε στα πλέι φο και φτάσαμε εδώ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι φίλαθλοι είναι απογοητευμένοι όπως και εγώ και το ξέρω. Εσείς μπορείτε να μου κάνετε κριτική. Αναμφισβήτητα στην ήττα νιώθουμε όλοι απογοήτευση. Επειδή έχασε ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να είναι μεγάλη ομάδα. Πρέπει να σας πω ότι εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτά που μπορώ. Θα ακολουθώ την στρατηγική της διοίκησης. Θα της λέω την άποψή μου και θα ακολουθώ την γραμμή της”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε