Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Φερέιρα: Μας λείπει αυτοπεποίθηση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πολλά περιθώρια βελτίωσης διέκρινε στην ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ στάθηκε στην έλλειψη αυτοπεποίθησης που είχαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

“Έχω μια πιο σαφή εικόνα για τις δυνατότητες της ομάδας μας. Βεβαίως αναφέρομαι στους παίκτες που έπαιξαν σήμερα. Η ιδέα ήταν να δω πώς αντιμετωπίζουν μια μεγάλη ομάδα. Πιστεύω πως στα πρώτα 45 λεπτά κάναμε έναν ισορροπημένο αγώνα σαν ομάδα. Εννοείται πως η Μπαρτσελόνα είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, κάτι που κάνει απέναντι σε όλες τις ομάδες. Είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά πριν ανοίξουν το σκορ είχαμε κι εμείς ευκαιρίες, κυρίως αυτή με τον Σισέ. Όταν η ομάδα δεν είχε την μπάλα, είχε λιγότερη εμπιστοσύνη, γι’ αυτό πιστεύω πως πρέπει να έχουμε περισσότερη κατοχή. Η ομάδα ήταν καλή, έδειξε δυνατότητα να κλείνει χώρους και να συνδυάζεται. Είχαμε κάποια προβλήματα στις αντεπιθέσεις, αλλά αυτό συμβαίνει κόντρα σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Αναφέρομαι κυρίως στο πρώτο γκολ, που δεν πρέπει να αντιδράσουμε ξανά έτσι. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο γκολ, που επίσης ξεκίνησε έτσι. Αυτό στέρησε στην ομάδα μου τη δυνατότητα να αντιδράσει. Αυτά που είδα, πάντως, είναι πως έχουμε μία ομάδα με καλό δυναμικό και δυνατότητες, συνεπώς μπορούμε να δουλέψουμε αυτό για να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα στο μέλλον”, τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος και πρόσθεσε:

“Είναι θέμα εμπιστοσύνης, να καταλάβουν οι παίκτες ότι μπορούν να αντιδράσουν και να έχουν αυτοπεποίθηση. Eίμαι βέβαιος πως μπορούμε να φτιάξουμε μία ομάδα πολύ καλύτερη από αυτή που έχουμε τώρα. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά δεν είναι σύμμαχός μας και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχει σημασία να αξιολογήσω το δυναμικό που έχω στα χέρια μου. Πολλούς παίκτες τους γνωρίζω, αλλά είναι διαφορετικό να ξέρεις κάποιους ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες κι άλλο να είναι στην ομάδα σου και να δουλεύεις μαζί τους”.

Σχολιάζοντας το δυναμικό «παρών» του κόσμου του Παναθηναϊκού, ο Πορτογάλος τεχνικός φάνηκε ενθουσιασμένος. “Με αυτούς τους φιλάθλους, με αυτή τη θέρμη κι αυτό το πάθος, πρέπει να κάνουμε μια ομάδα πολύ πιο ισχυρή. Μία ομάδα που εκφράζει το πάθος τους και θα χαίρονται να τη βλέπουν. Με τέτοιους φιλάθλους πρέπει να είμαστε πάντα νικητές, σοβαροί και να κάνουμε τα πάντα. Κάθε παίκτης πρέπει να δίνει το κάτι παραπάνω από τις δυνατότητές του. Αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκομαι σε μία μεγάλη ομάδα, σε έναν μεγάλο σύλλογο και ότι οφείλω να κάνω τα δέοντα για μία ομάδα με την ιστορία του Παναθηναϊκού”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε