Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φερέιρα: Οφείλουν όλοι να είναι προετοιμασμένοι

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για τις υποχρεώσεις της ομάδας του σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ζήτησε το 2 στα 2 από τους παίκτες του στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού στο Novasports :

Μετά από μια πολύ κοπιαστική προσπάθεια απέναντι στη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός πρέπει να «γυρίσει το διακόπτη» και το μυαλό πρέπει να στραφεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πόσο δύσκολη είναι αυτή η προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα;

«Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι κάτι που σκεφτόμασταν πάλι μετά από τον αγώνα με τη Μάλαγα στην Ισπανία, δεδομένου ότι είχαμε και τότε να αντιμετωπίσουμε τον Λεβαδειακό πριν αντιμετωπίσουμε εκ νέου τη Μάλαγα για τον επαναληπτικό. Άρα και τώρα πάλι, μετά από τη Μάλαγα σκεφτόμαστε και πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα έλεγα ότι ο χρόνος για την ανασύνταξη των δυνάμεών μας δεν είναι μεγάλος γιατί από τότε που παίξαμε τον πρώτο αγώνα στην Ισπανία μέχρι τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΣ, δηλαδή μέσα σε 9 ημέρες θα έχουμε κληθεί να παίξουμε 4 αγώνες. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν την ίδια προσπάθεια, μπαίνουμε σοβαρά στο πρωτάθλημα και άρα το μέλημά μας είναι να κάνουμε το παν για να έχουμε μια καλή εμφάνιση και να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα αύριο».

Αυτά τα παιχνίδια δεν κρύβουν παγίδες; Υπό την έννοια ότι είναι λογικό το μυαλό να μένει πιο πολύ στο πιο λαμπερό, στην αίγλη της ευρωπαϊκής διοργάνωσης…

«Μεγάλοι σύλλογοι όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις. Γι’ αυτό και μετά τον αγώνα με το Λεβαδειακό εξήγησα τις αποφάσεις που είχα λάβει για τη σύνθεση της ομάδας. Πάντοτε μπορεί να υπάρχουν αντιξοότητες, παγίδες και σκαμπανεβάσματα είτε στις ευρωπαϊκές είτε στις εγχώριες διοργανώσεις. Βεβαίως, όπως ξέρετε, τα πάντα εξαρτώνται από την πολλή και σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει. Θα έλεγα ότι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε έναν μεγάλο Σύλλογο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι, και είναι προετοιμασμένοι να παίζουν με ένταση τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλοι οι παίκτες λοιπόν οφείλουν και είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Βεβαίως, τα πράγματα έχουν αλλάξει διότι πέρσι δεν ήμασταν στην Ευρώπη, ενώ φέτος θα είμαστε, άρα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Γιατί το ποδόσφαιρο αλλάζει, τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει ακόμα και η διοίκηση να καταλάβει ότι χρειάζονται αλλαγές τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον του Συλλόγου. Πρέπει αυτή τη φετινή αλλαγή να τη δούμε θετικά. Δεν θα ήταν σωστό να σταθούμε στο γεγονός ότι δεν προκριθήκαμε με τη Μάλαγα, άρα εκεί σταματάνε όλα. Κάθε άλλο. Υπάρχει συνέχεια, υπάρχουν καινούργιες προοπτικές, τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αλλάζουν και ακριβώς έτσι και ο Παναθηναϊκός σαν μεγάλος Σύλλογος που είναι πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα».
Δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε πέρσι ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Τι παιχνίδι περιμένετε φέτος;

«Αυτό που περιμένω και προσδοκώ είναι να ξανακερδίσουμε, να επαναλάβουμε την επιτυχία μας. Θέλω να νικήσουμε και αύριο και στα Γιάννενα και σε τρίτο αγώνα αν τυχόν κληρωθούμε να παίξουμε με τον ΠΑΣ για το Κύπελλο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε