Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Φερέιρα: Σαν να είναι 0-0

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την ίδια ή καλύτερη εικόνα από αυτή που έδειξαν στην Σκωτία ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ο προπονητής του Παναθηναϊκού ενόψει της ρεβάνς με την Μάδεργουελ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πορτογάλου τεχνικού:

-Διακρίνεται μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα πως οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι και το αυριανό παιχνίδι θα είναι δύσκολο;

«Θα έλεγα ότι το 2-0 σε μία διαδικασία που μετράνε τα γκολ και όχι οι βαθμοί, είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μπορεί ωστόσο να αποδειχθεί καθοριστικό αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Άρα πρέπει να παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι από ότι ήμασταν στην Σκωτία».

-Τι διαφορετικό θα θέλατε να δείτε από τους παίκτες σας;

«Όπως κάθε προπονητής που πριν από μία εβδομάδα είδε την ομάδα του να κερδίζει, έτσι και εγώ θέλω να την δω να έχει τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα, αν όχι ένα καλύτερο».

-Κατά το παρελθόν έχει υποστεί κάποια μεγάλη ανατροπή, εις βάρος σας;

«Όχι δεν θυμάμαι ποτέ να έχει συμβεί κάτι. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ούτε αύριο. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με πίστη και εμπιστοσύνη. Το αυριανό παιχνίδι ξεκινάει από το 0-0. Θέλουμε να κερδίσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση, που θα είναι κάτι καλό για την ομάδα και τους φιλάθλους μας. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι θα παίξουν σκληρά για να πάρουν τη νίκη. Ελπίζω ότι θα νικήσουμε…»

-Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι οι παίκτες; Είστε ευχαριστημένος από το πώς έχουν εγκλιματιστεί οι νέοι παίκτες;

«Τέσσερις εβδομάδες δουλειάς δεν είναι αρκετές για να είναι έτοιμη η ομάδα. Είμαστε σε καλή στιγμή, αναφορικά με το διάστημα της προπόνησης. Οι καινούριοι παίκτες σταδιακά προσαρμόζονται. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά επίπεδα προετοιμασίας. Άλλους ας πούμε, όπως ο Λάζαρος έχουν 5 εβδομάδας προετοιμασίες και άλλους που έχασαν 2-3 εβδομάδες όπως ο Φορναρόλι. Είχαμε δύο τραυματισμούς του Σο και του Πίντο, που τους εμπόδισαν στις προπονήσεις.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν δύο νέοι παίκτες, που τους είδαμε στην Σκωτία, δηλαδή τον Βελάσκες και τον Σισόκο. Οι άλλοι μπαίνουν σιγά σιγά. Υπάρχουν και άλλοι που ήρθαν αργά, κάτι που δεν μας επιτρέπει να έχουμε ιδανική ισορροπία ακόμα. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Αύριο θα παίξουμε μεγάλη όρεξη για τη νίκη».

Τους ποδοσφαιριστές του “τριφυλλιού” εκπροσωπησε ο Λάζαρος Χριστοδολόπουλος

«Ήταν καλό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Το 0-2 σου δίνει ψυχολογικό προβάδισμα και αυτοπεποίθηση. Το αυριανό παιχνίδι όμως, όπως είπε ο προπονητής είναι άλλο παιχνίδι. Ξεκινάει και πάλι με 0-0. Ο στόχος είναι να περάσει η ομάδα και να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό με ωραίο ποδόσφαιρο και με μία νίκη», υποστήριξε ο Χριστοδουλόπουλος ο οποίος σχολίασε για τις μεγαλύτερες ευθύνες που έχει σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

«Ίσως είναι λόγω της θέσης που αγωνίζομαι και μου αρέσει. Ας ελπίσουμε ότι θα μείνω υγιής γιατί πέρασα πολλά. Ελπίζω εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου να κάνουν το καθήκον μας στην ομάδα, για να είμαστε επιτυχημένοι».

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε για τον πρώτο που αγωνιστήκαν οι σκοτσέζοι στο πρώτο παιχνίδι…

«Ήταν η πρώτη μου φορά. Μου έκανε εντύπωση ο ρυθμός και το πόσο δυναμικά παίζουν οι αντίπαλοι. Το πόσο γρήγορο είναι το γήπεδο λόγω βροχής και υγρασίας. Με τον Καρυπίδη είχα μιλήσει και μου είχε πει για το κλίμα και το πόσο ωραίο ήταν να αγωνίζεσαι σε μία ομάδα όπως η Χαρτς, που δεν έχει πίεση. Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Είναι στην κουλτούρα τους. Δυστυχώς έγινε αυτό με την Ρέιντζερς, ας ελπίσουμε ότι θα ανέβει και πάλι για να επιστρέψει η αίγλη στο Σκωτσέζικο ποδόσφαιρο», τόνισε.

Ο Χριστοδουλόπουλος ερωτήθηκε για τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πράσινοι στην προηγούμενη αγωνιστική σεζόν και τους στόχους που υπάρχουν για την εφετινή σεζόν.

«Είναι νωρίς για να δούμε που θα φτάσουμε. Πέρυσι ήταν δύσκολα. Φέτος είμαι αισιόδοξος. Διοικητικά η ομάδα έχει βρει το δρόμο της. Θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Θα μπαίνουμε να κερδίζουμε, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να συνεχίσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που δεν κάναμε πέρυσι. Αυτό είναι στο πίσω μέρος του μυαλό μας, για να μην το ξαναπάθουμε», κατέληξε.

Φιλικό…. διαζύγιο με Καραγκούνη

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε