Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Φερέιρα: Στην Ελλάδα όλοι μιλάνε πολύ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Για την κριτική που δέχεται αλλά και το γεγονός πως συμπληρώνει δύο χρόνια στον πάγκο του Παναθηναϊκού μίλησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα στη Nova:

Μετά την βαριά ήττα στο Ολίμπικο, επηρεάζεται η ομάδα σας σε ψυχολογικό επίπεδο ενόψει του αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα και τι αντίδραση περιμένετε από τους παίκτες σας;

«Πάντοτε μιλάμε για την ψυχολογία, όμως αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα, την οποία δεν βλέπουμε πάντα. Το συλλογικό πνεύμα σε μια ομάδα που δεν κερδίζει ή χάνει, δεν είναι πάντοτε καλό. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι πάντοτε είναι άσχημο ή ότι εμποδίζει τους παίκτες να παίξουν κάποια στιγμή σε ένα επίπεδο, στο οποίο έχουν την ικανότητα και την δυνατότητα να παίξουν. Πολλά αρνητικά πράγματα έχουν συμβεί στο διάστημα των τελευταίων μηνών σε αυτή την ομάδα. Είναι λοιπόν φυσιολογικό, να το αισθάνονται αυτό οι παίκτες και σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού να δούμε άγχος και κάποια συναισθηματική αστάθεια. Η αλήθεια είναι όμως, ότι πάντοτε αντέδρασαν.

Είμαι όμως σίγουρος ότι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, θα υπάρξουν στιγμές που η ομάδα θα μπορέσει να ανακτήσει δυνάμεις και να μπει στον σωστό δρόμο, όπως ελπίζω. Και βεβαίως για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να διαθέτουμε όλους τους παίκτες. Ουσιαστικά θα μπορούσαμε από την αρχή, να είχαμε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση μας και γιατί όχι, να είχαμε και κάποιες ευχάριστες στιγμές. Διότι από την αρχή τα λάθη μας- λάθη που κάνουμε και εμείς και όλες οι ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο- ήταν για εμάς σαν τιμωρία. Αυτά τα λάθη μας εμπόδιζαν να κάνουμε κάτι καλό και να έχουμε κάποιο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Θα έλεγα ότι και για τον αγώνα με την Κέρκυρα έχουμε δυσκολία για να συμπληρώσουμε την ομάδα με την συνοχή που θα θέλαμε. Και θα έχουμε μερικούς παίκτες εκτός, διότι ορισμένοι είναι τραυματίες και άλλοι είναι κατάκοποι. Και γι’ αυτό λέω, ότι και αυτός ο αγώνας θα είναι για εμάς δύσκολος, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μας και πάλι θα κάνει ότι μπορεί, για να κερδίσει».

Τι γνώμη έχετε για την ομάδα της Κέρκυρας που παραμένει αήττητη εδώ και πέντε αγώνες; Στο γήπεδο της κάνατε και το ντεμπούτο σας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ναι, στις 23 Νοεμβρίου συγκεκριμένα. Αναφορικά με τον προσεχή μας αντίπαλο, είναι καλό που η ομάδα της Κέρκυρας βρίσκεται σε μια καλή στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ένας καλός αγώνας και θα αντιμετωπίσουμε ενδεχομένως και περισσότερα προβλήματα απέναντι μας, υποχρεώνοντας μας να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είναι λογικό, όλες οι ομάδες που παίζουν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, να έχουν 100% κίνητρο. Και σε αυτή την περίπτωση και αυτή η ομάδα, έχει ένα κίνητρο περισσότερο, αφού παίζει απέναντι μας».

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνετε δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό. Έχετε ζήσει και όμορφες στιγμές και δύσκολες καταστάσεις. Δεχθήκατε κριτική. Κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό σας να παραιτηθείτε;

«Όπως ξέρετε, εγώ δεν μιλάω και δεν γνωρίζω ελληνικά. Και δεν διαβάζω ελληνικά επίσης. Ακόμα πιστεύω ότι στην Ελλάδα, όλοι μιλάνε πάρα πολύ. Μιλάνε καλά σήμερα και αύριο το πρωί μιλάνε άσχημα. Αυτό δεν θα έλεγα ότι συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Στο ποδόσφαιρο, αυτό συμβαίνει συχνά. Όποιος όμως δουλεύει σε έναν μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, υπάρχουν πάρα πολλές γνώμες, γιατί ο σύλλογος έχει πάρα πολύ κόσμο γύρω του. Και είναι λογικό μερικές φορές να μιλάνε δυσμενώς, όπως υπήρξαν και στιγμές που μίλησαν πάρα πολύ καλά.

Ξέρετε επίσης ότι η μνήμη στο ποδόσφαιρο, είναι πολύ σύντομη και οι άνθρωποι επίσης έχουν σύντομη μνήμη. Όμως η δική μου μνήμη είναι πολύ καλή. Άρα λοιπόν η ανάλυση που μπορώ να κάνω από την παραμονή μου στην Ελλάδα είναι θετική, αλλά ενδεχομένως να βρέθηκα στην χειρότερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Και γι’ αυτό μερικές φορές εκπλήσσομαι που υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

Και υπάρχουν άνθρωποι που σου λένε σήμερα τα καλύτερα, αύριο κάτι διαφορετικό και μεθαύριο κάτι άλλο επίσης διαφορετικό. Δεν με προβληματίζει αυτή η κατάσταση ορισμένων ανθρώπων που προανέφερα. Εγώ θα ακολουθήσω τα πιστεύω μου, θα ακολουθήσω την γραμμή μου, θα ακολουθήσω αυτό που θεωρώ σωστό. Και όσο είναι δυνατόν να βοηθήσω, όσο μπορώ να προσφέρω σε αυτή την ομάδα, εδώ θα παραμένω. Για να μπορώ να βοηθώ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε