Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φερέιρα: Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές – Θέλω να δω δυναμισμό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αναμέτρηση με τη Μάλαγα και παρά το 2-0 του πρώτου αγώνα πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να προκριθεί.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα της Τρίτης στο ΟΑΚΑ, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν πάθος και δυναμισμό ώστε να μπορέσουν να προκριθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ποια στοιχεία θεωρείτε ότι πρέπει να έχει η ομάδα για να πάρει την πρόκριση;

Το πρώτο είναι να βρούμε μία Μάλαγα πιο αδύναμη. Να μην έχει τόσο μεγάλη ποιότητα. Το δεύτερο είναι να είμαστε πιο δυνατοί. Να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη πίστη στις δυνάμεις μας. Να παίξουμε πιο έντονα, με καλύτερο ρυθμό και ένταση. Η ρεβάνς για εμάς είναι σημαντική, Θα πρέπει να παίξουμε με σοβαρότητα. Με τρόπο τέτοιο που θα μπορεί να μας ανταμείψει. Το ματς θα είναι και σημαντικό τεστ για τους παίκτες. Να δω αν είναι μάχιμοι, αν είναι δυνατοί. Θέλω να δω την δυναμική τους για να δω αν μπορούν να παλέψουν για το πρωτάθλημα και τις άλλες διοργανώσεις. Το τακτικό μέρος θα το δούμε με το πέρασμα του χρόνου, αλλά η πίστη για την μάχη πρέπει να εμφανιστεί κατευθείαν.

Η Μάλαγα έπαιξε ένα παιχνίδι το Σάββατο που άρχισε στις 23.00 και τελείωσε στη 1.00. Περιμένετε ότι θα είναι πιο αδύναμη, επειδή δεν παίζει ο Μαρέσκα;

Μην ξεχνάτε ότι και εμείς παίξαμε το Σάββατο. Ξεκίνησε στις 21.30 και μετά είχαμε το ταξίδι της επιστροφής, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στις 2.30 στην Παιανία. Η Μάλαγα ταξίδεψε σήμερα για την Αθήνα και φυσικά δεν είναι το καλύτερο για αυτή και την ανασύνταξή της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μάλαγα είναι συνηθισμένη να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια. Μπορεί να υπάρχει κόπωση, αλλά υπάρχει και η συνήθεια. Για εμάς το ματς είναι μεγάλη πρόκληση να πάρουμε την πρόκριση.

Βλέποντας το πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία τι ποσοστό πρόκρισης δίνεται;

Δεν είμαι δυνατός στα μαθηματικά. Έχουμε το αβαντάζ υπέρ μας για την νίκη, αν και χάσαμε 2-0. Την Τρίτη ξεκινάμε με 0-0 και πάμε για την πρόκριση. Ξεχνάμε τα προβλήματα και πάμε για να πάρουμε την πρόκριση.

Στην Μάλαγα είδαμε έναν Παναθηναϊκό που δεν ήταν επιθετικός. Για ποιο λόγο έγινε αυτό;

Μπορούμε να πούμε ότι όλα έπαιξαν ρόλο… Θα έλεγα ότι μπήκαμε αγχωμένοι. Το γρήγορο γκολ μας στέρησε την δυνατότητα άμεσης αντίδρασης. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε νέους παίκτες, που ακόμα προσπαθούν να προσαρμοστούν. Υπάρχει όμως και η διαφορά των πρωταθλημάτων. Άλλο το Ισπανικό, άλλο το ελληνικό. Έχουν διαφορετική ένταση. Αυτό προσπαθώ να κάνω στις προπονήσεις. Να δώσω ένταση, αλλά δεν μπορώ να τα κάνω όλα. Μην ξεχνάμε ότι η Μάλαγα τερμάτισε 4η πέρυσι.

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνει ένα μεγάλο σκορ, να περιμένουμε αλλαγές όπως αυτή της Λιβαδειάς και ανάλογη επιθετική φιλοσοφία;

Το σενάριο του να κάνουμε το 2-0 να πάμε στην παράταση, να πάμε στα πέναλτι και να πάρουμε την πρόκριση είναι ιδανικό. Το ρίσκο έχει να κάνει με την ψυχολογική ανάταση. Μην ξεχνάμε ότι αν δεχθούμε γκολ, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Άρα πρέπει να έχουμε συνέχεια τον έλεγχο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την ρεβάνς με τον αγώνα της Λιβαδειάς. Την Τετάρτη ξεκινάει ένας αγώνας που μετά από 90 λεπτά τελειώνει.

Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και να μην αφήσουμε την Μάλαγα να σκοράρει. Περιμένουμε τους φιλάθλους μας να γεμίσουν το γήπεδο. Εξαρτώνται πολλά πράγματα από αυτό. Και δεν μιλάω για τα οικονομικά, αλλά για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Με την βοήθεια των φιλάθλων θέλουμε να κάνουμε τον Παναθηναϊκό ξανά μεγάλο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με τα συνθήματά τους, περιμένουμε να μας βοηθήσουν. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

Μπουμσόνγκ: Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει

Κύκλοι Παναθηναϊκού: Επιβεβαιωθήκαμε μέχρι…κεραίας – Ανακοίνωση Ολυμπιακού: Απαντήσεις μέσω νομικών

Νέα επίθεση Παναθηναϊκού σε Ολυμπιακό:“Θα έπρεπε να ήταν φυλακή”

“Πόλεμος” αιωνίων με το… καλημέρα

Ποδαρικό” και στην κόντρα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για τη διαιτησία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε