Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φερέιρα: Ταβάνι μας ο ουρανός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Πορτογάλος τεχνικός μαζί με τους Φρέιτας, Αντωνίου, συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας και μίλησε για τους στόχους και την φιλοσοφία του.
“Οι νίκες σου δίνουν την ικανότητα να καλύπτεις κάποιες αδυναμίες σου, αλλά αυτές πρέπει να τις δουλεύεις όταν νικάς και όχι όταν χάνεις. Το ρόστερ ξέρω ότι είναι πολύ καλό με αρκετούς διεθνείς. Πρέπει απλά να βρω έναν τρόπο να συνδυάζω τις διαφορές που έχουν οι ποδοσφαιριστές γιατί προέρχονται από άλλες χώρες και άλλες κουλτούρες ώστε να βγαίνει η ομάδα ωφελημένη από αυτό. Οι οπαδοί μας είναι απαιτητικοί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα γιατί έχει τους καλύτερους φιλάθλους. Το λένε όλοι και συμφωνώ μαζί τους”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Φερέιρα.

Για το πότε η ομάδα θα πιάσει φουλ απόδοση, ο Πορτογάλος είπε: “Ταβάνι μας είναι ο ουρανός. Όποτε σας πω ότι ήμαστε σε τοπ επίπεδο, την επόμενη μέρα θα θέλω να είμαστε καλύτεροι”.

 
Εκεί παρενέβη ο Κώστας Αντωνίου τονίζοντας ότι: “Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε, συμφωνήσαμε ότι θέλουμε μία ομάδα που η ομάδα θα είναι πάνω από το άτομο και κάθε μονάδα θα δίνει τον καλύτερο της εαυτό για να προχωράει το σύνολο. Το “εγώ” πρέπει να είναι πάντα κάτω από το “εμείς”. Πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε”.
 
Επίσης στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο Φρέιτας που τόνισε ότι: “Το πιο σημαντικό είναι ο σύλλογος και όλοι θα πρέπει να δουλεύουν για τον ίδιο στόχο. Καταλαβαίνω το Φερέιρα για το ότι δεν έχει εγκληματιστεί. Και εμένα μου πήρε χρόνο να αντιληφθώ την κατάσταση στην ομάδα και στην Ελλάδα. Όποιος κάποιος ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, περισσότερο από την ομάδα, θα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτός από το σύνολο. Θα είναι στο DNA της ομάδας να είναι πάντα πρώτη”.
 
Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το ότι δεν παίζουμε ακόμα καλό ποδόσφαιρο. Η επιτυχία έρχεται μέσα από ένα σύνολο παραγόντων. Η δική μου φιλοσοφία είναι πως για να φτάσω στην κορυφή πρέπει να δουλεύω σκληρά. Πολύ σκληρά. Και όταν φτάσεις στην κορυφή πρέπει να σκέφτεσαι τι θα κάνεις μετά για να μεγαλώσεις και άλλο την επιτυχία σου. Το πιο δύσκολο είναι να την διατηρήσεις”.
 
Σε ερώτηση για το τι θέλει να διορθώσει απάντησε: “Θέλω να αμυνόμαστε ομαδικά, για το όταν έχεις την μπάλα πρέπει να σκέφτεσαι αν θέλεις να κρατήσεις το σκορ ή να σκοράρεις και τρίτον πως θα εκμεταλλευόμαστε τον χώρο που μας δίνει η αντίπαλη ομάδα”, και σηκώθηκε στον πίνακα δείχνοντας παραδείγματα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε