Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Φερέιρα: Το πρωτάθλημα για τους παίκτες και τον κόσμο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του στον Παναθηναϊκό αλλά αυτό που προέχει για τον ίδιο είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα δώσει μεγάλη χαρά στους οπαδούς της ομάδας αλλά και τους παίκτες.

Ατομικό ο Λέτο

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα μίλησε στη NOVA παραμονές του αγώνα στο Καυτανζόγλειο κόντρα στη Δόξα Δράμας.

Ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει μια πολύ σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές με αυτό το +5. Μπροστά του έχει αυτόν τον αγώνα με τη Δόξα με πολύ πρόσφατη την προηγούμενη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, στην οποία ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα. Τι περιμένετε από αυτό το παιχνίδι και πως είναι η ψυχολογία της ομάδας μετά από την πολύ καλή πορεία των τελευταίων αγώνων;

Θυμάμαι τον αγώνα με τη Δόξα, αλλά ξέρω και ότι η Δόξα κέρδισε τον τελευταίο αγώνα που έδωσε εντός έδρας, όπως επίσης ξέρω και ότι μέχρι τώρα η Δόξα φέρνει καλά αποτελέσματα όταν παίζει με τις «μεγάλες» ομάδες. Πιστεύω ότι ο αγώνας που θα δώσουμε στη Θεσσαλονίκη θα είναι δυσκολότερος από εκείνον που δώσαμε στην Αθήνα και επίσης πιο περίπλοκος. Εμείς από την πλευρά μας θα μπούμε από την αρχή επιθετικά ώστε να μπορέσουμε να χτυπήσουμε τον αγώνα, αλλά όπως είπα και πριν περιμένω να είναι ένα δύσκολο και περίπλοκο παιχνίδι, όπως πιστεύω πως θα είναι και όλοι οι υπόλοιποι αγώνες μέχρι το τέλος.
 
Τι σχεδιάζετε προκειμένου να διασπάσετε αυτή την πολυπρόσωπη άμυνα, με δεδομένο ότι μιλάμε για μια ομάδα η οποία κυρίως κοιτάζει τα αμυντικά της καθήκοντα;

Θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί, να δώσουμε έμφαση στην κατοχή της μπάλας και στην καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, όπως έχουμε καταφέρει να κάνουμε σε πολλούς αγώνες. Επίσης πάνω απ’ όλα πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε αλληλέγγυοι, να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον μέσα στην ομάδα και να διεκδικήσουμε τον αγώνα.

Νοιώθετε δικαιωμένος από τη βαθμολογική διαφορά και την παρουσία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα; Επίσης πιστεύετε ότι η ομάδα έχει το ρόλο του φαβορί;

Κατ’ αρχήν δεν θα έλεγα ότι είμαστε φαβορί. Στο ελληνικό πρωτάθλημα πάντοτε δύο ήταν τα φαβορί, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Δεν είμαστε περισσότερο φαβορί από τον Ολυμπιακό, αλλά είμαστε τα δύο φαβορί του ελληνικού πρωταθλήματος. Όμως, οι πέντε βαθμοί που έχουμε είναι μια δίκαια διαφορά. Θα έλεγα ότι η πορεία μας μέχρι τώρα υπήρξε ισορροπημένη και στους μέχρι τώρα αγώνες ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε όμως ότι υπολείπονται δώδεκα αγωνιστικές και το πρωτάθλημα το κερδίζεις όταν τα καταφέρεις ακόμα και στον τελευταίο αγώνα. Μέχρι στιγμής πιστεύω ότι τα έχουμε πάει καλά, όμως το πρωτάθλημα θα είναι αμφίρροπο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, ως το τέλος. Θα έλεγα ότι οι ομάδες οι οποίες βρίσκονται βαθμολογικά πίσω από τους διεκδικητές είναι εκείνες οι οποίες ρυθμίζουν το πρωτάθλημα. Ασφαλώς και όλα εξαρτώνται από εμάς και το πόσο καλοί είμαστε, ωστόσο οι υπόλοιπες ομάδες είναι ρυθμιστές υπό την έννοια ότι θα καθορίσουν το πρωτάθλημα ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρουμε εμείς και ο Ολυμπιακός εναντίον τους. Μην ξεχνάμε ακόμα ότι η ομάδα είχε και εξακολουθεί να έχει ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω καρτών και, όπως προανέφερα, υπολείπονται ακόμα αρκετοί αγώνες μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Οι δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει και που ενδεχομένως και στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε δεν μας επιτρέπουν να πούμε ότι είμαστε το ένα και μοναδικό φαβορί, μας δίνεται όμως η δυνατότητα να πούμε ότι είμαστε ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

Αισθάνεστε πως στην προσπάθεια που κάνετε και εσείς και οι ποδοσφαιριστές είστε λίγο μόνοι, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο; Αν και το ζητάτε και οι ίδιοι δεν έρχεται στο γήπεδο όσος κόσμος θα θέλατε.

Όχι, ποτέ δεν αισθανόμαστε μόνοι μας. Με τους υποστηρικτές και τους φιλάθλους που έχουμε ποτέ δεν αισθανόμαστε μόνοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν, ενώ η κοινωνική και η οικονομική κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνονται και στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες δεν επιτρέπουν στον κόσμο να είναι πάντοτε γύρω από την ομάδα, δεδομένου ότι με τα οικονομικά ζητήματα που υπάρχουν δεν μπορεί κάποιος όλα τα χρήματα που έχει να τα διοχετεύει στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω όμως ότι κάνουμε τα πάντα για να προσελκύσουμε τους φιλάθλους κοντά μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι το τέλος. Θα έλεγα επιπλέον ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν για όλους μας, σήμερα οι φίλαθλοι δημιουργούν μια διαφορετική ατμόσφαιρα από εκείνη που δημιουργούσαν πριν από τέσσερις μήνες ενδεχομένως και θα έλεγα ότι πιστεύω πως θα έρχονται ολοένα και περισσότεροι και θα είναι όλο και πιο κοντά μας παρόντες στους αγώνες. Τελειώνοντας, θα έλεγα ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι φίλαθλοι ενδεχομένως έχουν δυσκολίες να πηγαίνουν στους εκτός έδρας αγώνες, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στη σχέση φιλάθλων – ομάδας, ενώ και το ΟΑΚΑ δεν είναι ακριβώς το μέρος όπου θα μπορούσαν 30.000 οπαδοί να δημιουργήσουν μια σημαντική, μια γεμάτη ατμόσφαιρα, όταν παίζουμε σε ένα γήπεδο που χωράει 65.000 θεατές. Ένα γήπεδο όπως αυτό που έπαιζε παλιότερα η ομάδα, η «Λεωφόρος», θα ήταν σημαντικό διότι η ατμόσφαιρα και ο κόσμος που θα το γέμιζε θα έκαναν μια διαφορετική κατάσταση. Ενδεχομένως, αν φτιαχτεί στο μέλλον ένα γήπεδο για τον Παναθηναϊκό θα μπορέσει να δώσει αυτήν την ατμόσφαιρα και τη θέρμη. Αν για παράδειγμα, μπορεί να είναι κατάμεστο με 30.000 θεατές αυτό θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για τον αντίπαλο. Όμως, το ΟΑΚΑ επειδή ακριβώς είναι τόσο μεγάλο και δεν γεμίζει – μακάρι να γέμιζε γιατί τότε δεν θα είχαμε πρόβλημα – δεν δημιουργεί τόσο έντονη ατμόσφαιρα και δεν μας υποστηρίζει τόσο πολύ όπως θα μας υποστήριζε ένα γήπεδο μικρότερης χωρητικότητας αλλά κατάμεστο.

Τελευταία ερώτηση: ο κόσμος παρά ταύτα αναγνωρίζει τη δουλειά που κάνετε, σας χειροκρότησε και τραγούδησε το όνομά σας για μια ακόμη φορά. Υπάρχει στο μυαλό σας το ενδεχόμενο παραμονής στον
Παναθηναϊκό προκειμένου να συνεχίσετε τη δουλειά που έχετε κάνει;

Αισθάνομαι τη θέρμη που δείχνουν οι οπαδοί στο πρόσωπό μου ειδικότερα τώρα και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαι εδώ να κάνω τα πάντα για το καλό της ομάδας, θα είμαι συνέχεια δίπλα στην ομάδα όσο είμαι εδώ για να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό είναι κάτι το οποίο θέλω να είναι σαφές. Δουλεύω εδώ 24 ώρες το 24ωρο για τον Παναθηναϊκό και το βασικό μου μέλημα είναι τι περισσότερο μπορώ να προσφέρω και είμαι ευτυχής και με την υποστήριξη και με την αναγνώριση. Θα με ευχαριστούσε πάρα πολύ να προσφέρω το πρωτάθλημα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Έχω κερδίσει πολλά τρόπαια στη ζωή μου αλλά θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να δώσω πρωτάθλημα στους φιλάθλους και στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Βεβαίως, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω για το μέλλον. Κανένας δεν ξέρει τι θα υπάρξει στο μέλλον. Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι θα φτάσω μέχρι το τέλος για το σύλλογο, για την ομάδα, για τους παίκτες, με σκοπό να τερματίσουμε πρώτοι. Τώρα, τι θα γίνει στο μέλλον, ο χρόνος θα το δείξει.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε