Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φερέιρα: “Το θέμα είναι να αποφασίσει η διοίκηση τι ομάδα θέλει”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

To… μπαλάκι στην διοίκηση του Παναθηναϊκού “πέταξε” με δηλώσεις του, ο προπονητής της ομάδας. “Κανείς δε νικά χωρίς ομάδα”, τόνισε ο Πορτογάλος.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε στους εκοροσώπους του Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη και δεσμεύτηκε ότι θα έχει τακτές συναντήσεις με  τους δημοσιογράφους προκειμένου, όπως είπε να γράφεται η αλήθεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα:


Για την απόδοση της ομάδας στον δεύτερο γύρο:
“Ποτέ κανείς δεν μπορεί να δώσει αντικειμενική απάντηση γι’ αυτό. Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ ειπώθηκε ότι χάσαμε λόγω των πολλών αλλαγών που έγιναν. Εγώ σας ρωτώ ο Καραγκούνης και ο Σεϊταρίδης δεν είναι διεθνείς; Ο Μαρίνος δεν υπολογιζόταν όλο αυτό το διάστημα βασικός; Αρα η μόνη αλλαγή ήταν ο Καρνέζης.

Εσείς δεν δουλεύετε με παίκτες και δεν ξέρετε πώς ανασυντάσσονται μετά από συνεχόμενα παιχνίδια μερικοί από αυτούς. Ο προπονητής πρέπει πάντα να παρουσιάζει την καλύτερη ομάδα με την καλύτερη αγωνιστική δυνατότητα. Με την ΑΕΚ ήμασταν καλύτεροι στο α’ ημίχρονο, κάναμε ευκαιρίες, αλλά όταν δεχθήκαμε γκολ δεν αντιδράσαμε όπως με την Καβάλα”.

Για τα μεταγραφές και τι θα ήθελε ο ίδιος: “Όσο δουλεύω με μια ομάδα με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές δεν θα μιλήσω για μεταγραφές. Έχω μια συνεργασία με τους παίκτες κι αν μιλήσω για κάτι τέτοιο θα τη χαλάσω. Δεν προσφέρω κάτι με το να μιλάω για μεταγραφές. Σε μια ομάδα είναι σημαντική η ψυχολογική της κατάσταση, διότι επηρεάζει την απόδοσή της. Δική μου ευθύνη είναι να εμποδίζω τέτοια θέματα να χαλάνε τα κλίματα. Αν για παράδειγμα εσείς μάθετε ότι υπάρχουν από τη διεύθυνση σκέψεις για να φέρουν κάποιον άλλο στη θέση σας, εσείς πώς θα αντιδράσετε;”

Για ματς με τον Εργοτέλη: “Είναι 6ος στη βαθμολογία, παίζει με κοντινές μπαλιές, αλλά δεν είναι πολύ γρήγορη ομάδα. Για να νικήσουμε πρέπει να είμαστε επιθετικοί, να έχουμε σωστή ανάπτυξη και να αξιοποιήσουμε την ταχύτητά μας. Επιπλέον παίζουμε εντός και θα έχουμε τον κόσμο μας. Ηθελα στον αγώνα με την ΑΕΚ, που ήταν πρώτο ματς έπειτα από τρία χωρίς κόσμο, να πάρουμε τη νίκη και λυπάμαι που δεν δώσαμε αυτή τη χαρά. Ο Παναθηναϊκός όμως παίζει πάντα για τη νίκη. Αυτό να το έχετε πάντα στο μυαλό σας”.

Για το αν υπήρχε κακή συμπεριφορά προς τον Γκοβού:
“Δεν έπαιξε με την ΑΕΚ γιατί ήταν δική μου απόφαση να κάνει κάποιες επιπλέον προπονήσεις και να βελτιωθεί μέσα από αυτές. Όταν ήρθα είχε κάποια προβλήματα. Είναι όμως επαγγελματίας. Εγώ άκουσα πράγματα όταν ήρθα, έκλεισα τα αυτιά μου και περίμενα να δω μόνος μου και από τη στιγμή που βλέπω αυτά που θέλω τον βάζω και παίζει.

Θεωρώ ότι δεν έχει δείξει ακόμη τις δυνατότητες του. Δεν είναι 23 χρόνων, δεν είναι στο επίπεδο που ήταν, είναι όμως χρήσιμος για την ομάδα. Εκτίμησή μου είναι ότι υπήρξε κακή συμπεριφορά προς τον Γκοβού. Είδα όταν ήρθα ότι υπήρχε μια αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Εγώ όμως κλείνω τα αυτιά μου και εμπιστεύομαι τα αυτιά μου”.

Για το αν θα μπορεί να ανταποκριθεί αν το καλοκαίρι υπάρξουν περικοπές: “Κι εσείς που το ξέρετε; Ολο αυτό το διάστημα που είμαι εδώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά έχει μεγάλη δυναμική. Το θέμα είναι να αποφασίσει η διοίκηση τι είδους ομάδα θέλει. Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα. Τότε θα τοποθετηθώ κι εγώ, αν είμαι εδώ, για το αν μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτά τα δεδομένα. Κανείς όμως δε νικά χωρίς ομάδα. Εχω κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου, αλλά θα απαντήσω όταν έρθει η ώρα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε