Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φερέιρα:Εγώ και οι παίκτες θα παλέψουμε μέχρι το τέλος

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατόν η ομάδα να μείνει ανεπηρέαστη από τη διοικητική αβεβαιότητα που υπάρχει, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Δύο μέρες άντεξε το ΠΑΟ-ΣΩΤΗΡΙΑ

Γύρισαν πίσω τα χαρτιά των διακανονισμών!

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα μίλησε στην κάμερα της NOVA για τη δύσκολη περίοδο που περνάει ο Παναθηναϊκός αλλά και τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας.

Με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν πόσο δύσκολο είναι και για τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τον προπονητή της ομάδας να επικεντρωθούν στον αγωνιστικό στόχο τους;

Δεν είναι εύκολο. Και τούτο διότι όλοι ξέρουμε πως όταν στη ζωή μας δημιουργούνται και πρέπει να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα, οπωσδήποτε δεν είναι εύκολο να μπορέσεις να επικεντρωθείς στους στόχους σου. Όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες αποτελούν τον επίλογο συσσωρευμένων προβλημάτων τα οποία μαζεύονταν κατά τη διάρκεια του χρόνου. Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, θα ήθελα να πω ότι έχουν αντιδράσει μ’ έναν τρόπο επαγγελματικό και σωστό στη μέχρι τώρα κατάσταση. Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να διαβεβαιώσω ότι ως το τέλος της περιόδου, με περισσότερα ή με λιγότερα προβλήματα, εμείς θα συνεχίσουμε παρ’ όλες τις δυσκολίες να δουλεύουμε σκληρά, έντιμα και σοβαρά όπως πάντοτε κάναμε.

Με δεδομένο ότι ο σύλλογος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους μετόχους;

Ό, τι ήταν να πω το έχω ήδη πει. Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση ξέρουν και αυτά που πρέπει να κάνουν. Εγώ από την πλευρά μου βρίσκομαι εδώ, εργάζομαι για τον Παναθηναϊκό, έχω μιλήσει, έχω πει προς όλους αυτά τα οποία πίστευα, και τι κατά τη γνώμη μου θα ήταν σωστό να γίνει. Από εκεί και πέρα, αυτοί που  έχουν αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε τη δουλειά μας και μέχρι το τέλος της περιόδου θα είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν σεβόμενοι το σύλλογο και την ιστορία του.

Για να τελειώνουμε με τα εξωαγωνιστικά: πάλι γράφτηκε ότι σκέφτεστε να φύγετε και ότι δεν είστε διατεθειμένος να μείνετε στο σύλλογο και τη νέα χρονιά. Θα θέλατε να κάνετε κάποιο σχόλιο επ’ αυτού;

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το συμβόλαιό μου λήγει στο τέλος της περιόδου. Επίσης πρέπει να πω ότι κάθε επαγγελματίας για να παραμείνει σε ένα σύλλογο πρέπει να έχει λάβει την πρόσκληση από τη διοίκηση του συλλόγου ώστε να συνεχίσει να δουλεύει γι’ αυτόν. Άρα λοιπόν, αυτό το ζήτημα έχει να κάνει με δύο πλευρές: με την πλευρά της διοίκησης και με εμένα τον ίδιο. Κανείς δεν μπορεί να πει πως θέλει να μείνει και να μείνει αν δεν έχει τη συγκατάθεση της διοίκησης. Συνεπώς πρέπει να συμφωνήσουμε και οι δύο. Επίσης πρέπει να πω ότι κανένας δεν μπορεί να γράφει πράγματα τα οποία εγώ δεν έχω πει. Οτιδήποτε γράφεται και δεν το έχω πει εγώ ο ίδιος αποτελεί απλά κάτι που δεν ισχύει. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να γράφετε και να δημοσιεύετε ό, τι έχω πει εγώ ο ίδιος δημόσια και ξεκάθαρα. 

Το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος να ξεχαστούν οι παίκτες και ο κόσμος του Παναθηναϊκού από όλα αυτά τα προβλήματα. Υπάρχει το παιχνίδι με τον Άρη, σε συνέχεια μιας πολύ καλής εμφάνισης στο Ηράκλειο. Το παιχνίδι είναι κεκλεισμένων των θυρών. Τι περιμένετε από αυτό και αν προσδοκάτε συνέχεια της καλής εμφάνισης;

Λυπούμαι που για μια ακόμα φορά ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς φιλάθλους. 

Θεωρείτε το συγκεκριμένο παιχνίδι πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού;

Είναι ένας αγώνας στον οποίο θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε.  

Απέναντί σας θα είναι ο κ. Μασάδο, επίσης Πορτογάλος και πολύ καλός σας φίλος. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα κόντρα για 90 λεπτά;

Στο παρελθόν έχουμε παίξει αρκετούς αγώνες στην Πορτογαλία, πάντα ως αντίπαλοι. Είναι όμως ένας άνθρωπος, ο οποίος μ’ αρέσει και τον αγαπώ πολύ. Επίσης, είναι ένας πολύ καλός προπονητής, αρκεί κανείς να δει ποια ήταν η ανάπτυξη του Άρη από τη στιγμή που τον ανέλαβε. Είμαστε φίλοι, αλλά βεβαίως ο καθένας θέλει να κερδίσει, ανεξάρτητα αν έχει απέναντί του έναν συμπατριώτη του ή έναν Άγγλο, Αμερικάνο, Κινέζο ή Ιταλό. 

Τι σημαίνει για το Πορτογαλικό Ποδόσφαιρο το γεγονός ότι δύο Πορτογάλοι προπονητές βρίσκονται σ’ ένα ξένο πρωτάθλημα;

Ξέρετε ότι πλέον οι Πορτογάλοι βρισκόμαστε διάσπαρτοι ανά τον κόσμο. Οι Πορτογάλοι προπονητές αναμφισβήτητα βρίσκονται παντού και κάνουν μεγάλες επιτυχίες και αυτό συμβαίνει επειδή έχει ανέβει το επίπεδο των γνώσεων και των δυνατοτήτων που έχουν οι συμπατριώτες μου προπονητές. Συνέπεια αυτού του γενικότερου φαινομένου είναι και το γεγονός ότι εμείς οι δύο βρισκόμαστε σήμερα στην Ελλάδα, όπως θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε και στην Αγγλία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. 

Στον αγώνα με τον Άρη πιστεύετε ότι θα βγει από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μια θετική αντίδραση; Μήπως δηλαδή τα συσσωρευμένα προβλήματα μετατραπούν σε πείσμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο;

Όλοι οι αγώνες αποτελούν μια πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές. Και για μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός αναμφισβήτητα όλοι οι αγώνες πρέπει να αποτελούν πρόκληση για καλό ποδόσφαιρο και οι παίκτες να κυνηγούν και το θέαμα και τη νίκη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε