Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φέτος είναι αλλιώς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο “Ντούντα” το είχε δηλώσει στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου με τα “ερυθρόλευκα”. Ο διαφορετικός Ολυμπιακός που εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ και το δικαίωμα που έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Το NewsIt αναλύει το πρώτο φετινό ντέρμπι και την επόμενη μέρα στα δύο στρατόπεδα.
Ο Ολυμπιακός “άλωσε” το ΟΑΚΑ – Φωτο, βίντεο, δηλώσεις και πλούσιο ρεπορτάζ

“Όλα αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός ήταν πιο σταθερός και διέθετε ισχυρότερο προπονητικό επιτελείο, αλλά τώρα δεν νομίζω ότι θα έχουν τόσο μεγάλο πλεονέκτημα. Φέτος είμαι εγώ έδω”,είχε πει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πριν καλά καλά αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Σαφώς αυτό το γνώριζε και ο κουμπάρος του, σαφώς και επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος από ποτέ σε ένα ματς ειδικών συνθηκών (λόγω Σπανούλη) με τον Ίβκοβιτς να έχει την απάντηση σε κάθε τρικ του Ομπράντοβιτς (άλλωστε τον έχει… γεννήσει), κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε η ομάδα του Πειραιά.
 
Ποτέ δεν κρίθηκε ο τίτλος στο μπάσκετ από τον Γενάρη. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο Ομπράντοβιτς μετά το ματς “Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι αλλά θα παίξουμε πιο σημαντικά στο μέλλον”. Οι “πράσινοι” έχουν κερδίσει (τόσα χρόνια τώρα) το δικαίωμα να ελπίζουν πως θα κερδίσουν στο ΣΕΦ (το έχουν ξανακάνει). Ο κίνδυνος που ελοχεύει για να μην συμβεί αυτό είναι να μείνουν στις δικαιολογίες. Ο πυρετός του Διαμαντίδη, ο τραυματισμός του Μάριτς και η μέση του Νίκολας δεν μειώνουν την νίκη του Ολυμπιακού και αυτό ο “Ζοτς” το γνωρίζει. Οπότε οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να κοιμούνται ύσηχοι ως προς αυτό το σκέλος.
 
Αυτό που θα πρέπει να προβληματίζει περισσότερο τους ανθρώπους του “τριφυλλιού” είναι η τρομερή εξάρτηση της ομάδας από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, κυρίως στον οργανωτικο τομέα. Πέρυσι υπήρχε ο Σπανούλης, υπήρχε ο Γιασικεβίτσιους που μπορούσαν να “καθαρίσουν την μπουγάδα” όταν ο “Μήτσος” δεν ήταν καλά (άνθρωπος είναι, όχι ρομπότ). Φέτος αυτοί δεν υπάρχουν και αυτός είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός λόγος (μετά τον Ίβκοβιτς) που ο Παναθηναϊκός έχασε στο ΟΑΚΑ και είναι πλέον αουτσάιντερ για την πρωτιά στην κανονική περίοδο.
 
Στο ντέρμπι της Τετάρτης είδαμε το ανάποδο έργο από αυτό που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Τον Ολυμπιακό να σκοράρει κρίσμους πόντους στο τέλος του χρόνου (Χαλπερίν), τον προπονητή του να βγάζει “λαγό από το καπέλο” (Έρτσεγκ) και τους “ερυθρόλευκους” να είναι πιο ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Ο ίδιος ο Ίβκοβιτς γνωρίζει πως πολύ δύσκολα θα βρει μπροστά του ξανά έναν τόσο κακό Παναθηναϊκό, όπως γνωρίζει πως και η δική του ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι η πρώτη φορά που μετά από νίκη επί του “αιωνίου” αντιπάλου οι “ερυθρόλευκοι” κρατούν τόσο χαμηλούς τόνους. Γεγονός που δείχνει την απόλυτη προσύλωση τους στον στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου.
 
Το αν θα καταφέρει θα το δούμε στη συνέχεια. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα. Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως δεν θα πλήξουμε. Δύο πολύ μεγάλες ομάδες με δύο πολύ μεγάλους προπονητές (πλέον) στον πάγκο τους, εγγυούνται μία πραγματική μάχη για τα πρωτεία στην Ελλάδα και γιατί όχι και στην Ευρωλίγκα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε