Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Φιάσκο! Ακυρώνονται οι συνομιλίες του Koriopolis

Φιάσκο! Ακυρώνονται οι συνομιλίες του Koriopolis

Σε φιάσκο οδεύει το σκάνδαλο “Koriopolis”! Τo A’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων -ύστερα από αίτημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Βασίλη Καρακούλια, Γιάγκος Λαμπίρης- έκρινε ότι δεν πρέπει να ληφθούν υπόψιν σχεδόν όλες οι συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ για την υπόθεση και να κηρυχτούν άκυρες!

Η έδρα αποδέχθηκε την εισήγηση της εισαγγελέως και… καταρρέει η δίκη των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο την περίοδο 2008-2011. Συνεπώς, αναμένεται οι περισσότεροι από τους 84 κατηγορούμενους να απαλλαγούν ή να έχουν μικρές ποινές.

“Τα αναγνωριζόμενα από το Δικαστήριό σας, φύλλα χάρτου, ως «εκθέσεις απομαγνητοφώνησης», είναι παντελώς άκυρα, καθόσον δεν φέρουν χρονολογία και δεν αναφέρουν τα ονοματεπώνυμα και τις υπογραφές των προσώπων που διενήργησαν τις «απομαγνητοφωνήσεις» ή συνέπραξαν σε αυτές.
Επομένως, σύμφωνα με τα παραπάνω, τις συγκεκριμένες «απομαγνητοφωνήσεις», δεν έκαναν οι υπάλληλοι της Ε.Υ.Π., αφού δεν είναι προανακριτικοί υπάλληλοι και δεν μπορούν να συντάξουν οποιαδήποτε έκθεση κατά την έννοια των άρθρων 148 κ.ε. ΚΠΔ”, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος, Γιάγκος Λαμπίρης και επικαλέστηκε τα άρθρα 2 παρ. 1 ν.3649/2008, 243 παρ. 1 και 2 ΚΠΔ, 148 ΚΠΔ, 153 ΚΠΔ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε