Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Φιέστες… αλλού! – Ο ΠΑΟΚ “φρέναρε” τον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το γκολ του Τζιμπούρ στο 12΄ δεν ήταν αρκετό για τους “ερυθρόλευκους” ώστε να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα, καθώς ο “δικέφαλος του βορρά” βγάζοντας τον καλό του εαυτό στο β΄ ημίχρονο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 και να πάει με την ψυχολογία στα ύψη στο ματς της χρονιάς κόντρα στην ΑΕΚ. Δείτε το βίντεο.

 
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν καλύτεροι στο πρώτο. Στο 12ο λεπτό μετά το λάθος του Κοντρέρας ο Ιμπαγάσα έδωσε στον Τζιμπούρ ο οποίος νίκησε τον Κρέσιτς. Στο 16΄ο Ζαϊρί δεν μπόρεσε να στείλει στα δίχτυα από το μισό μέτρο, όμως η φάση του αγώνα έγινε στο 45΄. Ο Γκαρσία απομάκρυνε πάνω στην γραμμή το σουτ του Τζιμπούρ και ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση όπου Ρόμενταλ και Πάρντο έκαναν διαδοχικά λάθη με τον Κουτσιανικούλη να χρίζεται σκόρερ.
 
Το γκολ αυτό φαίνεται πως άλλαξε την ψυχολογία των γηπεδούχων που ήταν πολύ καλύτεροι στην επανάληψη. Στο 48΄ η “βολίδα” του Ετό σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Πάρντο, ενώ στο 51΄ο Βέλγος νίκησε στο τετ α τετ τον Μουσλίμοβιτς. Ο Ολυμπιακός απείλησε με την κεφαλιά του Μοντεστό στο 60΄, όμως ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο και στο 69΄κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ο Βιεϊρίνια κέρδισε το πέναλτι από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και ο Βίτολο ευστόχησε απέναντι από τον Πάρντο.
 
Ο Βαλβέρδε έριξε στη “μάχη” Πάντελιτς και Φουστέρ όμως ούτε αυτοί κατάφεραν να τον κάνουν να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην Τούμπα. Έτσι οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο με τον “δικέφαλο του βορρά” να ανεβαίνει ξανά στην τέταρτη θέση και να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (58′ Βιεϊρίνια), Κουτσιανικούλης (68′ Σαλπιγγιδης), Ίβιτς (77′ Τσουκαλάς), Μουσλίμοβιτς
 
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ολυμπιακός: Πάρντο, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντουντού (63′ Φουστέρ), Ιμπαγάσα (72′ Ουρτάδο), Μοδέστο, Ζαϊρί, Ρόμενταλ (73′  Πάντελιτς),Τζεμπούρ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε