Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Φιλική… αγγαρεία για την Εθνική

Φιλική… αγγαρεία για την Εθνική

Ελλάδα και Ελβετία είδαν σαν αγγαρεία το μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και το τελικό 0-0  φανερώνει απόλυτα την εικόνα των δύο ομάδων.

Ο Φερνάντο Σάντος έδειξε ένα πρώτο πλάνο που έχει στο μυαλό του για τον κρίσιμο αγώνα στις 22 του Μάρτη με αντίπαλο την Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Πορτογάλος παρέταξε την ομάδα με τέσσερα εν δυνάμει μπακ. Σπυρόπουλος, Τοροσίδης στα αριστερά και δεξιά της άμυνας, Χολέμπας και Μανιάτης μπροστά τους. Καραγκούνης και Κατσουράνης κάλυψαν το κέντρο, Μήτρογλου και Σαλπιγγίδης ήταν στην επίθεση.

Το συντηρητικό σχήμα απέδωσε αφού η άμυνα κινδύνευσε ελάχιστα, ωστόσο αυτό που έλειψε από την Εθνική ομάδα ήταν η δημιουργία και η φαντασία στην επίθεση.

Οι Ελβετοί ήταν πιο επιθετικοί, αλλά σε ολόκληρο ενενηντάλεπτο έκαναν μόλις δύο ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 35, με την κεφαλιά του Ντζουρού να καταλήγει στα δίχτυα και το διαιτητή να σφυρίζει αυστηρό φάουλ πάνω στον Τοροσίδη, και η έτερη στο 81 με μακρινό δυνατό σουτ του Ρικάρντο Ροντρίγκεζ και απόκρουση του -ετοιμότατου- Καρνέζη σε κόρνερ.

Για την Ελλάδα τις τρεις ευκαιρίες στον αγώνα τις δημιούργησαν ο Μήτρογλου με κεφαλιά στα πρώτα λεπτά, ο Χολέμπας με σουτ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Σπυρόπουλο και ο Αθανασιάδης στο δεύτερο μέρος, με κοντινό σουτ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης (87’ Μαυρίας), Καραγκούνης (57’ Ταχτσίδης), Μανιάτης (45’ Τζιόλης), Χολέμπας (57’ Χολέμπας), Μήτρογλου (71’ Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης (71’ Κονέ)

Ελβετία (Ότμαρ Χίτσεφελντ): Ζόμερ, Λιχτστάινερ (30’ Μοργκανέλα), Φον Μπέργκεν (74’ Φερνάντες), Τζουρού (45’ Στόκερ), Ροντρίγκεζ, Μεχμέντι, Μπεχράμι (45’ Ινκλέρ), Σβέγκλερ, Μπαρνέτα, Γκαβράνοβιτς (69’ Σεφέροβιτς), Τσάκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε