Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Φινάλε Θρυλικής ανατροπής – Δεν SCODA-ψε στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Ο κακός για 86 λεπτά Ολυμπιακός φλέρταρε με την ήττα στο Γ. Καραϊσκάκης κόντρα στην εξαιρετική Ξάνθη που προηγήθηκε με τον Μαρσελίνιο, αλλά Πάντελιτς και Τζιμπούρ τον έσωσαν και του χάρισαν τη νίκη στο πρώτο του φετινό ματς στη Σούπερ Λίγκα.
Δείτε το LIVE του αγώνα

Μαρινάκης: Δείξατε τη… μαγκιά σας

Οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη τους και το μόνο που κρατάνε από το ματς είναι οι τρεις βαθμούς της νίκης και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθαν αυτοί. Η Ξάνθη είχε κλειδώσει όλα τα ατού των ερυθρόλευκων για 86 λεπτά αλλά ο Πάνντελιτς που απέδειξε ότι είναι γεννημένος σκόρερ έφερε το ματς στα ίσα. Οι ακρίτες έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Εντιμάρ με δεύτερη κίτρινη και στις καθυστερήσεις ο Τζιμπούρ  έβαλε φωτιά στο Γ. Καραϊσκάκης.

 
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με ιδιαίτερη χαλαρότητα και αυτό το πλήρωσε. Μόλις στο 14′ ο Μαρσελίνιο με εκπληκτικό σουτ από πλάγια έπιασε στον ύπνο τον Κοστάντσο ο οποίος δεν πρόλαβε καν να… δει την μπάλα.
 
Το Γ. Καραϊσκάκης “πάγωσε”, οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και έτσι πέρασαν περίπου 20 λεπτά χωρίς την παραμικρή φάση για τους ερυθρόλευκους,
 
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα και δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ το οποίο όμως δεν ήρθε. Ούτε ο Μέλμπεργκ, ούτε ο Μιραλάς, ούτε ο Τζιμπούρ κατάφεραν από πλεονεκτικές θέσεις να νικήσουν τον Βιβιανί.
 
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος αφού η Ξάνθη κλείστηκε πίσω και ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Ευκαιρίες έχασαν οι ερυθρόλευκοι αλλά καμία από αυτές δεν ήταν κλασσική. Ο Βαλβέρδε έριξε στη μάχη τους Πάντελιτς, Μοντέστο, βγάζοντας τους Τοροσίδη, Αμντούν.
 
Τα σουτ των Φουστέρ, Ορμπάιθ δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Βιβιανί και οι ερυθρόλευκοι ήταν εγκλωβισμένοι στην τακτική του Ουζουνίδη. Ακόμη και μετά την είσοδο του Μακούν στο ματς, η κατάσταση δεν άλλαζε.
 
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 86′ για να σκοράρουν οι ερυθρόλευκοι. Ο Τζιμπούρ κράτησε τη μπάλα όσο χρειαζόταν από τα αριστερά, σέντραρε την κατάλληλη στιγμή στο δεύτερο δοκάρι και εκεί με κεφαλιά ο Πάντελιτς νίκησε τον Βιβιανί.
 
2 λεπτά αργότερα η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Εντιμάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μιραλάς στο 92′ όταν ο Βέλγος από κοντά αστόχησε απελπιστικά.
 
Όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε ισόπαλο, όμως ο Τζιμπούρ είχε διαφορετική άποψη. Με κεφαλιά του Αλγερινού μετά από κόρνερ του Ιμπαγάσα ο Ολυμπιακός πήρε τρεις ανέλπιστους βαθμούς στην πρεμιέρα του στη Σούπερ Λίγκα.

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Τοροσίδης (57′ Μοντέστο), Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Αμντούν (57′ Πάντελιτς), Μιραλάς, Φουστέρ (68′ Μακούν), Τζιμπούρ.


Ξάνθη
: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκης, Σουάνης (65′ Μάρα), Μαρσελίνιο (75′ Βλαχοδήμος), Πόι, Καζάκης (55′ Ντίκα).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε