Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Φόρμουλα 1: Συγκλονιστικό ατύχημα στην Κίνα

Η στιγμή της κατάρρευσης της εμπρός ανάρτησης του Μπουεμί
Η στιγμή της κατάρρευσης της εμπρός ανάρτησης του Μπουεμί, ενώ κινούνταν με 312 χιλίομετρα

Απο θαύμα δεν έπαθε το παραμικρό ο πιλότος της Toro Rosso, Σεμπαστιέν Μπουεμί, ο οποίος είχε ένα απίστευτο ατύχημα στις ελεύθερες δοκιμές του Γκραν Πρι της Κίνας. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.

Η στιγμή του ατυχήματος

Το μονοθέσιο του 21χρονου Ελβετού υπέστη διπλή κατάρρευση της εμπρός ανάρτησης, με αποτέλεσμα οι τροχοί του να “εκσφενδονιστούν”, δημιουργώντας τεράστιο κίνδυνο. Ευτυχώς ο Μπουεμί βγήκε από το μονοθέσιο του σώος και αβλαβής και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γκαραζ της ομάδας , όπου ζήτησε εξηγήσεις σε έντονο ύφος, από τους μηχανικούς του.

Ο γερανός μεταφέρει εκτός πίστας το διαλυμένο μονοθέσιο του Μπουεμί

Το ατύχημα έγινε λίγο πριν τα φρένα της στροφής 14 της πίστας της Σαγκάη, όπου τα μονοθέσια αναπτύσσουν ταχύτητες που ξεπερνόύν τα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Τα συντρίμμια που γέμισαν την πίστα, είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών, ενώ ο έτερος πιλότος της Toro Rosso, Χάιμε Αλγκερσουάρι δεν συνέχισε, προκειμένου να γίνει έλεγχος και στο δικό του μονοθέσιο.

Πάντως, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, πρωταγωνίστησαν τα μονοθέσια της Μακ Λάρεν. Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ταχύτερος ήταν ο Μπάτον και στην δεύτερη ο Χάμιλτον, δείχνοντας τις διαθέσεις τους ενόψει του κυριακάτικού Γκραν Πρι στην πίστα της Σαγκάης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε