Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Φόρμουλα 1: Χάμιλτον, Γουέμπερ οι ταχύτεροι

Οι εργασίες συνεχίζονται τη στιγμή που τα μονοθέσια βρίσκονται στην πίστα, ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι Λούις Χάμιλτον και Μάρκ Γουέμπερ έδωσαν το ρυθμό στην πίστα της Κορέας, η οποία κάνει το ντεμπούτο της, αυτό το σαββατοκύριακο.

Η πίστα, ιδιαίτερα, στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών γλιστρούσε αρκετά, αλλά ο Λούις Χάμιλτον, ο οποίος είναι γνωστός για την ικανότητα του να προσαρμόζεται άμεσα στις νέες πίστες, έκανε τον ταχύτερο χρόνο.

Στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, οι διεκδικητές του τίτλου, πλασαρίστηκαν στις πρώτες θέσεις, με τον πρωτοπόρο, Μαρκ Γουέμπερ να κάνει τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας δεύτερο τον Αλόνσο, ενώ ο Χάμιλτον συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στην πίστα της Κορέας

Στην πίστα συνεχίζονται οι εργασίες, για να δείξει όσο το δυνατόν πληρέστερο πρόσωπο στο Γκραν Πρι της Κυριακής. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα μεταδοθούν στις 07:30 το πρωί του Σαββάτου και ο αγώνας στις 08:30(ALPHA).

Οι εργασίες συνεχίζονται στην πίστα της Γιεονγκαμ.

Η πίστα βρίσκεται 400 χιλιόμετρα Νότια της Σεούλ και σχεδιάστηκε από τον Γερμανό αρχιτέκτονα, Χέρμαν Τίλκε, που έχει κατασκευάσει όλες τις νέες πίστες που βρίσκονται στο καλεντάρι της Φόρμουλα 1. Το σιρκουί χαρακτηρίζεται από μεγάλες ευθείες και περιοχές έντονου φρεναρίσματος. Οι εργασίες άρχισαν το 2007 στην τοποθεσία και η τελική κατασκευή της πίστας άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2009. Η Κορέα έχει επταετές συμβόλαιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε