Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων! Διπλά συμβόλαια γνωστών παικτών μπάσκετ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Οι σαρωτικοί έλεγχοι που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ και στα συμβόλαια των παικτών -από στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας- φαίνεται πως έβγαλαν… λαβράκια!

Οι… υπόνοιες που υπήρχαν στο χώρο του αθλητισμού για διπλά συμβόλαια, “μαύρα” ταμεία και φοροδιαφυγή μεγάλων διαστάσεων φαίνεται πως είναι πραγματικότητα, μετά τα όσα διαπίστωσαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έπειτα την παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας από τον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν σημαντικές παραβάσεις στα συμβόλαια τριών παικτών μπάσκετ -συγκεκριμένης ΚΑΕ- που φέρεται να ανέρχονται στο 1.000.000 ευρώ

Η συγκεκριμένη ΚΑΕ φέρεται να είχε διπλά συμβόλαια με έναν 35χρονο σέντερ, έναν 33χρονο “ψηλό” και έναν 30χρονο σουτέρ, τα οποία και κατέθετε στις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να αποφύγει την σωστή καταβολή φόρων.

Για να διαπιστωθεί η ύπαρξη διπλών συμβολαίων, οι Αρχές αιτήθηκαν την παροχή στοιχείων αναφορικά με αυτούς τους τρεις αθλητές, από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), από τις αρμόδιες ΔΟΥ, από τους μάνατζερ των παικτών αλλά και από την ελεγχόμενη ΚΑΕ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί πήραν τις φορολογικές δηλώσεις την τριετία 2012-2015, των τριών αθλητών όπως και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών που τηρούσαν σε ελληνικές και ξένες τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε