Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Φωτάκης: Μας στεναχωρεί η απουσία του κόσμου

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ εμφανίστηκες βέβαιος πως με τα κατάλληλα αποτελέσματα ο κόσμος θα επιστρέψει στην Τούμπα, ενώ τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά, όσα είπε στο “Libero 107,4”:

Νιώθεις καλύτερα τώρα, γιατί δεν συμμετείχες στην προετοιμασία; «Δεν έκανα προετοιμασία με την ομάδα φέτος. Εχασα αρκετό έδαφος με αποτέλεσμα να έχω μείνει πίσω. Με τη βοήθεια όλων προσπάθησα να μπω όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να προλάβω την ομάδα και να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ποιο ήταν ακριβώς το πρόβλημα με το μάτι σου το καλοκαίρι; «Σε μία προπόνηση με την ομάδα, είχα ένα χτύπημα στο μάτι από μία μπαλιά. Αυτό μου έφερε μετατραυματικό καταρράκτη και έπρεπε να κάνω μία επέμβαση αμέσως μετά τη λήξη του Euro. Αυτό έγινε το Πάσχα. Δε με επηρέασε αγωνιστικά, φορούσα φακό επαφής. Ήθελα να κάνω την επέμβαση γρήγορα για να είμαι και εγώ καλύτερα».

Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να αναπληρώσεις το χαμένο έδαφος; «Δεν μπορώ να το απαντήσω, γιατί έχω κάνει όλες τις προετοιμασίες στην καριέρα μου ως τώρα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Πιστεύω να μη μου βγει σε κακό. Το πιο βασικό είναι τα παιχνίδια. Μέσα από εκεί βρίσκεις αγωνιστικό ρυθμό. Όσες προπονήσεις και να κάνεις, το παιχνίδι σου δίνει ώθηση και αντοχή».

Πώς βιώνεις τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ομάδα από το καλοκαίρι; «Ξημερώνει μια άλλη μέρα για τον ΠΑΟΚ. Έχει έρθει ένας καινούργιος προπονητής αρκετά φιλόδοξος. Θέλει χρόνο και ο προπονητής, γιατί θέλει να περάσει ένα αγωνιστικό προφίλ που δεν ήμασταν συνηθισμένοι και αυτό έχει επιπτώσεις. Η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας φέτος, είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας. Άλλες φορές το έχουμε καταφέρει άλλες όχι, αλλά όπως είπα χρειάζεται χρόνο για να το κάνουμε αυτό».

Έχεις παίξει σε πολλές διαφορετικές θέσεις στον ΠΑΟΚ. Είναι εκνευριστικό ή πλεονέκτημα; «Μου αρέσει να αγωνίζομαι στον άξονα. Αν ο κ .Δώνης με χρησιμοποιεί στα πλάγια δεν έχω κάποιο πρόβλημα, γιατί οι δικοί μας χαφ κλείνουν περισσότερο στον άξονα. Έχω αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και αυτό που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Μετά τη νίκη και την εμφάνιση στην Ξάνθη, πιστεύεις ότι βρίσκει ρυθμό η ομάδα; «Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Κάναμε κάποια λάθη που ευτυχώς δεν πληρώσαμε, όπως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μπορεί να υπάρχουν μεταπτώσεις, από τη στιγμή που είμαστε καινούργια ομάδα, έχουμε άπειρους παίκτες και θέλουμε χρόνο».

Θεωρείς ότι μέσα από το πρόγραμμα που ακολουθεί, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει πιο ψηλά; «Είμαστε αναγκασμένοι να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε αυτό της Κυριακής με τον Αρη και όλοι ξέρουμε τη σημασία που έχει. Πρέπει να τα βλέπουμε ένα-ένα και όχι τι θα γίνει μετά από 5 αγωνιστικές. Βασικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε την Κυριακή. Και μετά θα ασχοληθούμε με τον ΟΦΗ».

Που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα; «Πρέπει να κοιτάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει πέσει. Μπορούμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Πιστεύω πρέπει να είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις. Και καλή ομάδα έχουμε και το πρόγραμμα μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Αν πιάσουμε την απόδοση της Ξάνθης και έχουμε την ίδια αγωνιστική πειθαρχία στο τέλος θα είμαστε πολύ ψηλά».

Η ομάδα έχει ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη; «Ασφαλώς και ήταν ένα σοκ για εμάς. Προκριθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια με καλύτερες ομάδες. Κάναμε λάθη και εμείς οι παίκτες. Εμείς το έχουμε ξεπεράσει και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θα κάνουμε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο»

Είσαι από τους πιο παλιούς στην ομάδα. Σας απασχολεί η απουσία του κόσμου από το γήπεδο; Το συζητάτε στα αποδυτήρια; «Ασφαλώς και μας στεναχωρεί. Τα τρία τελευταία χρόνια η Τούμπα ήταν κατάμεστη. Ολοι φταίνε όταν κάτι δεν πάει καλά. Αν πάμε καλά σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο».

Είναι μέσα στους στόχους σου το Μουντιάλ της Βραζιλίας με την Eθνική ομάδα; «Είναι πολύ μακριά για να το σκέφτομαι από τώρα. Το μόνο που θέλω είναι να βοηθάω τον ΠΑΟΚ να κερδίζει κάθε βδομάδα. Αν κληθώ στην εθνική θέλω να το κάνω και εκεί. Είναι ένα παιδικό όνειρο βέβαια το Μουντιάλ».

Το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Έχει γίνει κάποια κρούση ως τώρα; «Δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κουβέντα…».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε