Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φουρτούνες… με το καλημέρα στο λιμάνι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Την Παρασκευή ο Ολυμπιακός είδε τον Παναθηναϊκό να μένει στο 1-1 με την Ξάνθη και “χαμογέλασε”. Το Σάββατο τα χαμόγελα “πάγωσαν” όταν ο Σολτάνι χόρεψε την άμυνα των ερυθρόλευκων. Πρώτη ήττα μετά από 23 χρόνια σε πρεμιέρα.

Ο λαός λέει: “καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς” και σίγουρα κάτι περισσότερο γνωρίζει. Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός που δημιουργήθηκε στον Ολυμπιακό μετά τις ηχηρές μετεγγραφές του καλοκαιριού αλλά και το στραβοπάτημα του αιωνίου αντιπάλου στην πρεμιέρα, “έσβησε” μέσα σε 7 λεπτά.

Διάστημα στο οποίο ο Ηρακλής σημείωσε 2 γκολ “σμπαραλιάζοντας” την άμυνα των ερυθρόλευκων. Τα αίτια της ήττας του Ολυμπιακού πολλά, όμως το θέμα είναι για τους Πειραιώτες να μπορέσουν να δουν τα λάθη τους και να τα διορθώσουν.

Κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει την πρώτη αγωνιστική αλλά οι “γκέλες” μετράνε το ίδιο, είτε είναι στην αρχή είτε στο τέλος.

Οι λόγοι της ήττας

– Η λάθος νοοτροπία με την οποία αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός το ματς. Οι παίκτες του θεώρησαν ότι στο 65′ ο αγώνας τελείωσε και το πλήρωσαν.

– Τα πειράματα Βαλβέρδε και η χρησιμοποίηση παικτών που καλά καλά δεν γνωρίζουν τα ονόματα των συμπαικτών τους. Η αλήθεια είναι ότι ο Βάσκος δείχνει με το “καλημέρα” ότι θέλει να στηριχτεί στα “δικά του παιδιά”. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της ομάδας. Ουρτάδο και Φουστέρ βρίσκονται ελάχιστα στην ομάδα, έχουν κάνει πολύ λίγες προπονήσεις κι όμως ξεκίνησαν στην ενδεκάδα. Αντίθετα ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στα μέχρι τώρα παιχνίδια, ο Ιμπαγάσα έκατσε στον πάγκο. Όταν μπήκε, ο Ολυμπιακός ανέβηκε επίπεδο και για 20 λεπτά κυριάρχησε στο γήπεδο.
Στα συν του Βαλβέρδε η επιλογή Φετφατζίδη στα δεξιά ο οποίος εντυπωσίασε και ήταν με διαφορά ο κορυφαίος των ερυθρόλευκων.

– Η απουσία του Μέλμπεργκ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει ένα πολύ πλούσιο ρόστερ, αλλά “δεύτερο” Μέλμπεργκ δεν έχει. Ο Σουηδός απουσίαζε και η άμυνα των ερυθρόλευκων “έμπαζε”. Το δίδυμο Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μοντέστο τα “έχασε” όταν βρήκε απέναντι του γρήγορους παίκτες.

– Ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Και επειδή στο ποδόσφαιρο κανείς δεν χάνει μόνος του, αξίζει πολλά συγχαρητήρια ο Ηρακλής και ο νέος του προπονητής. Μετά από μία περιπετειώδη προετοιμασία, ο Ουζουνίδης συμμάζεψε τα πράγματα και παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο. Όταν δε το ματς “στράβωσε”, έκανε δραστικές κινήσεις αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του, οδηγώντας τη στη νίκη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε