Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Φραντσέσκο Τότι: Ποτέ, δεν θ’αφήσει τη Ρόμα! Ποτέ, τέτοιο τέλος φωτιά!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Σάββατο 31 Μαΐου 2003, “Σαν Σίρο”. Η Μίλαν είχε κατακτήσει το Champions League κόντρα στη Γιουβέντους και έπαιζε στη ρεβάνς του τελικού του Κυπέλλου με τη Ρόμα. Τον μετέτρεψε σε φιέστα μιας μαγικής χρονιάς, καθώς στον πρώτο τελικό είχε νικήσει 4-1, στη Ρώμη.

Ολο το γήπεδο ναι μεν τραγουδούσε για τους “ροσονέρι” και για τον εμβληματικό αρχηγό τους Πάολο Μαλντίνι, αλλά είχε φωνή και για κάποιον άλλο. “Τότι, άσε την πουτ@ν@!”, έλεγαν και ξελαρυγγιάζονταν οι Μιλανέζοι οπαδοί και ζητούσαν από το μεγάλο αρχηγό της Ρόμα να την αφήσει και να… πάει επιτέλους (!) στο Μιλάνο. Ο μεσοεπιθετικός άσος δεν άκουγε. Πέρασαν 13 χρόνια από τότε κι όχι στη Μίλαν δεν πήγε, αλλά έμεινε εκεί, στο “σπίτι” του. Παντοτινά Ρωμαίος.

Ποτέ, δεν θ’αφήσει τη Ρόμα! Ποτέ, τέτοιο τέλος φωτιά… Στους “τζιαλορόσι” βρίσκεται από τα εφηβικά του χρόνια, από το 1989 και την ομάδα των νέων έως τώρα.

Θα πει “αντίο” στη Ρόμα όταν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του κι ως φαίνεται, αυτή η ώρα δεν ήρθε ακόμη, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, λόγω της κόντρας του με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Ισως και σήμερα -σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ- ο πρόεδρος της ομάδας, Τζέιμς Παλότα αναμένεται ν’ ανακοινώσει ο ίδιος την επέκταση του συμβολαίου του Τότι που γεννήθηκε στη Ρώμη πριν από 40 χρόνια, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1976.

Πάντως, δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι οι οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη συγκριτικά με όσα προσφέρουν οι “τζιαλορόσι” είναι χαοτικές. Ο Τότι αμοιβόταν με 3,5 εκ. το χρόνο και θέλει να πέσει στα 3 εκ., ενώ η ομάδα θέλει να προσφέρει μονοετές συμβόλαιο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.  

Μαρία Καούκη

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε