Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φτάνει πια με τα αναβολικά! – Κάντε το ντόπινγκ ποινικό αδίκημα

Φτάνει πια με τα αναβολικά! – Κάντε το ντόπινγκ ποινικό αδίκημα

– Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και οι αθλητές και η Πολιτεία
– Πολλά τα κρούσματα χρήσης αναβολικών τα τελευταία χρόνια αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα
– Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Χονδροκούκης, θετικός σε απαγορευμένη ουσία – Περιμένει την εξέταση και του δεύτερου δείγματος
– Προηγήθηκε ο αποκλεισμός της Ειρήνης Κοκκιναρίου από την IAAF

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, φίλαθλοι ή όχι, όλοι –κι όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ- συγκινούμαστε, πωρωνόμαστε κάθε φορά που Έλληνας αθλητής αγωνίζεται σε μεγάλη διοργάνωση. Φωνάζουμε, πανηγυρίζουμε, χαιρόμαστε όταν τον βλέπουμε να ανεβαίνει στο βάθρο και να κρεμά μετάλλιο, οποιουδήποτε χρώματος, στο λαιμό του.

Ο Έλληνας έχει μεγάλη ανάγκη μια εθνική επιτυχία, σε μια στιγμή που όλα πάνε κατά διαόλου. Μη βιαστείτε να πείτε ότι η οποία επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δε θα φέρει πίσω μισθούς και συντάξεις. Ναι, έτσι είναι, αυτά δυστυχώς δε θα γυρίσουν ποτέ… Υπάρχει όμως και αυτό το ρημάδι το ΑΛΛΑ!

Δείτε τι έγινε με την υπόθεση του αποκλεισμού της Παπαχρήστου ή την είδηση πως το πρώτο δείγμα του Δημήτρη Χονδροκούκη ήταν θετικό σε απαγορευμένη ουσία. Όλοι λίγο έως πολύ «παγώσαμε» μόλις το ακούσαμε. Και μόνο ότι ακόμη συζητάμε και το ένα και το άλλο, κάτι λέει.

Πόσοι δεν πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο του Χονδροκούκη στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη; Πόσοι δε μίλησαν για ελπίδα μέσα στην κρίση; Μέσα στη μαυρίλα της τρόικας, των οριζόντιων περικοπών ήρθε μια μικρή –έστω- στιγμή εθνικής ανάτασης. Και ξαφνικά, το χαστούκι της ντόπας. Και πάλι. Το έχουμε ξαναζήσει το έργο. Μήπως τελικά ήρθε η στιγμή να κάνουμε κάτι γι’ αυτό;

Ο Χονδροκούκης είναι απλά η αφορμή. Οι αιτίες έχουν δοθεί πολλά χρόνια τώρα. Και ως Έλληνες κάναμε, ας λέμε την αλήθεια μεταξύ μας, αυτό που ξέρουμε καλύτερα: κρύψαμε το κεφάλι μας στην άμμο. Υπόθεση Τζέκου; Ξεχάστηκε. Οι αποκαλύψεις για τα αναβολικά στην εθνική ομάδα άρσης βαρών; Ποιος θυμάται; Τα παραδείγματα πολλά, η μνήμη (μας) κοντή.

Καιρός να πούμε «ως εδώ». Και πάλι, μη βιαστείτε να πείτε «όλοι τα κάνουν». Ναι, το πως να αποφεύγονται οι «ιπτάμενοι» της WADA και να μην εντοπίζονται οι αναβολικές ουσίες έχει αναχθεί σε επιστήμη. Καιρός να σταματήσει να μας απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι. Ας κόψουν το λαιμό τους.

Ακόμη και οι Αμερικάνοι τόλμησαν να «ξηλώσουν» το οικοδόμημα της BALCO και να στείλουν τη Μάριον Τζόουνς φυλακή. Της πήραν τα μετάλλια. Όπως παλιότερα, οι Καναδοί, είχαν πάρει κι εκείνα του Μπεν Τζόνσον (ο πρώτος που του αφαιρέθηκε μετάλλιο). Εμείς, τι κάνουμε;

Ας κάνουμε τη χρήση αναβολικών ποινικό αδίκημα. Ας φέρουμε όλους αυτούς τους «έξυπνους» (ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτό δεν αφορά τον Χρονδροκούκη, μέχρι να εξεταστεί και το β’ δείγμα είναι ΑΘΩΟΣ) προ τον ευθυνών τους. Θέλουν να ντοπάρονται; Θέλουν να παίρνουν αναβολικά για να είναι πρόσκαιρα στην κορυφή και μετά να πέφτουν; Ας το κάνουν. Ας ρισκάρουν κι ας πληρώσουν το τίμημα.

Έχουμε καταπιεί πολλά τον τελευταίο καιρό. Προσβολές πανταχόθεν. «Είστε τεμπέληδες, είστε κλέφτες, φταίτε για όλα τα κακά της ευρωζώνης». Τα ακούσαμε και γυρίσαμε το μάγουλο. Τέρμα τα… καλά παιδιά όμως. Ας γίνουμε αυτό που μας αξίζει: άξιοι σεβασμού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντοπέ ο Χονδροκούκης – Το ανακοίνωσε ο πατέρας του Έλληνα Παγκόσμιου πρωταθλητή

ΔΟΕ: Αν δεν αποκλείατε την Παπαχρήστου, θα το κάναμε εμείς

“Ράκος” η Παπαχρήστου: Εξάντλησαν την αυστηρότητα τους

«Κλείστε την Παπαχρήστου σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς!»

Ντοπέ Ελληνίδα αθλήτρια

Το ρατσιστικό tweet έθεσε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τη Βούλα Παπαχρήστου – Καταγγέλει αισχρό πολιτικό παιχνίδι η ΑΕΚ!

Δημόσια συγνώμη-απολογία της Βούλας Παπαχρήστου για το ρατσιστικό της σχόλιο στο twitter

Παπαχρήστου: Μου κόπηκαν τα πόδια μόλις έμαθα τον αποκλεισμό

Τα ξένα ΜΜΕ για τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου

Πομάσκι (Προπονητής Παπαχρήστου): Η Βούλα δεν ξέρει τι θα πει ρατσισμός!

ΕΟΕ προς αθλητές: Κλειστά τα στόματα

Δημιουργήθηκε κιόλας σελίδα στήριξης της Παπαχρήστου στο Facebook

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ειδική σελίδα του NewsIt

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε