Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Φύσσας: Στα δύσκολα γεννιούνται ωραία πράγματα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων έδωσε συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων για την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πρόσθεσε πως η κρίση μπορεί να βοηθήσει τα νέα παιδιά.

Μιλώντας στους απεσταλμένους των ελληνικών Μ.Μ.Ε. στην Αυστρία ο Τάκης Φύσσας αναφέρθηκε, επίσης, στους προπονητές των τμημάτων υποδομών και της κοινής φιλοσοφίας που τα διακρίνει σε σχέση με την αντίστοιχη των ανδρών. “Όλο αυτό προχωράει καλά και δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και βοηθάμε το μέλλον της Εθνικής ανδρών”, είπε μεταξύ άλλων…

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Τάκη Φύσσα:
 
-Ένα σχόλιο για την επιτυχία της Εθνικής U19;

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι για την επιτυχία των παιδιών. Συγχαρητήρια στον προπονητή τον Κώστα τον Τσάνα και στον Βασίλη τον Γεωργόπουλο που είναι οι δύο προπονητές της ομάδας. Είναι η Τρίτη πρόκριση σε αυτή την τετραετία των ομάδων μας σε τελική φάση. Είμαστε χαρούμενη γιατί αυτή η ομάδα έχει μια συνέχεια καθώς ήταν και πέρσι στην τελική φάση των U17. Πραγματικά φανερώνεται ότι γίνεται σωστή δουλειά στις υποδομές των Εθνικών ομάδων».
 
-Μοιάζει να φανερώνεται και το concept του Σάντος για τη συνεργασία σε όλα τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων…
«Ο Σάντος έχει βάλει κι αυτός το λιθαράκι του. Από τη στιγμή που έχουν μπει όλες οι ομάδες στο project που έχει ετοιμάσει για τις Εθνικές ομάδες. Υπάρχει επίσης η βάση δεδομένων την οποία  όλοι προπονητές την ενημερώνουν καθημερινά. Όλοι οι προπονητές των προπονητών είναι δουλευταράδες και καθημερινά δίνουν report στην data base τα οποία παρακολουθούνται από τον Φερνάντο Σάντος για να ξέρει τι γίνεται στις προπονήσεις και στα παιχνίδια».

-Τι περιλαμβάνει η data base;

«Περιλαμβάνει συστήματα, τακτικές και όλα όσα γίνονται στα παιχνίδια. Έχουμε τη φιλοσοφία των Εθνικών ομάδων. Γνωρίζουμε τα πάντα για κάθε παίκτη από τη στιγμή που έρχεται στην Εθνική ομάδα, έχουμε το ιστορικό του. Έχουμε μέσα το μοντέλο που θέλουμε να ακολουθούν όλες οι Εθνικές από την ανδρών, την U19, την U17 και ετοιμάζουμε και την U15. Όλα αυτά μας κάνουν πολύ χαρούμενους γιατί βλέπουμε ότι όλο αυτό προχωράει καλά και δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και βοηθάμε το μέλλον της Εθνικής ανδρών που είναι και ο απώτερος στόχος. Κάποια στιγμή αυτά τα παιδιά να ενσωματωθούν στην ανδρών».

-Το μυστικό της ομάδας που συνεχίζει την επιτυχία ποιο είναι;
«Εμείς δε θα μείνουμε εδώ. Η ομάδα έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Τους πιστεύουμε, είχαν συμμετοχές αυτή τη χρονιά στην Α Εθνική στις ομάδες τους και στη Β Εθνική. Είναι σημαντικό να παίρνουν παιχνίδια, έτσι αποκτούν αυτοπεποίθηση και πλέον δεν έχουμε μυστικά. Δουλεύουμε πραγματικά και έχω απορία πως μερικοί άνθρωποι εκφράζουν δυσαρέσκεια για κάποιες επιλογές χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματική δουλειά γίνεται στην Εθνική ομάδα. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δε θέλουμε να απαντάμε σε ανθρώπους και ανακοινώσεις, όμως είναι λυπηρό να μιλάνε ενάντια στην Εθνική ομάδα και στα τμήματα υποδομών, όπου βλέπουμε ότι πραγματικά δουλεύουν σωστά ρε παιδιά. 
Ένα πράγμα δουλεύει σωστά στην Ελλάδα και πρέπει να το πούμε αυτό. Δουλεύουν οι Εθνικές ομάδες και η Εθνική ανδρών, να μην την στηρίζουμε; Να έχουμε κι εκεί μονίμως παράπονα γιατί θέλουμε να προχωράμε με άλλους τρόπους; Έχουν ήθος οι προπονητές μας, έχουν ήθος από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο που δουλεύει για την Εθνική ομάδα και πραγματικά νιώθω περήφανος που αποτελώ μέρος αυτών των ομάδων. Και με αυτό το κριτήριο θα προχωρήσουμε».
 
-Πιστεύεις ότι η κρίση βοήθησε να πάρουν συμμετοχές αυτά τα παιδιά;
«Ναι έτσι φαίνεται και μακάρι αυτό να έχει συνέχεια. Καμιά φορά από μια δύσκολη κατάσταση γεννιούνται κάποια ωραία πράγματα. Εύχομαι αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν να παίζουν γιατί αν δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους δεν έχουν και αυτοπεποίθηση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε