Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γ. Παπακωνσταντίνου: Οι ΠΑΕ χρωστούν στο δημόσιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο ΣΔΟΕ έχει αποκαλύψει σωρεία παραβάσεων μη απόδοσης ΦΠΑ και άλλων φόρων.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Παύλο Γερουλάνο κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει η Πολιτεία τα μεγάλα προβλήματα της βίας, της διαφθοράς και της είσπραξης των χρεών.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι για την είσπραξη των χρεών των ΠΑΕ ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται. Έχουν θεσπιστεί διατάξεις οι οποίες καθιστούν ταχύτερη και αποτελεσματικότερη τη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των βεβαιωμένων εσόδων, ενώ έχουν ρυθμιστεί και τα έως τις 30.09.2010 βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο. Για τα χρέη που έχουν βεβαιωθεί από 01.10.2010 και μετά οι ΠΑΕ μπορούν να συμφωνήσουν με τις ΔΟΥ για διακανονισμό των χρεών.

Όσον αφορά το θέμα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως το ΣΔΟΕ. έχει ήδη διενεργήσει μεγάλο αριθμό ελέγχων σε ΠΑΕ., οι οποίοι αποκάλυψαν παραβάσεις μη απόδοσης ΦΠΑ. και άλλων παρακρατούμενων φόρων, μη έκδοση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Πρόβλημα πάντως υπάρχει και με τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων κάποιων ΠΑΕ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε